Notícies

 1. 860 alumnes inicien els cursos de català

  Comencem el tercer trimestre del curs 2020/2021 amb més oferta formativa i amb millores a l'entorn virtual d'aprenentatge.

  Els 41 cursos del CNL de Terrassa i Rubí han engegat amb totes les places ocupades i amb oferta formativa de tots els nivells i modalitats. Hem programat quatre cursos presencials de nivell A1 (un curs EP, Escolta i parla , adreçat  a persones adultes no alfabetitzades, i tres Inicials) i hem pogut ampliar l'oferta de cursos de nivell A2 en modalitat virtual. Els cursos en línia complementen la formació en català. 

  Cursos de català

 2. El CNL de Terrassa i Rubí i l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Terrassa col·laboren per estendre el VxL entre els professionals de l'advocacia.

  A Terrassa, les persones del món judicial interessades a participar de l'experiència han de posar-se en contacte amb el CNL

  a l’adreça: vxl.rubi@cpnl.cat

  o enviar un WhatsApp al 637 368 638

  Voluntariat per la llengua

 3. El monòleg "Pompeu Fabra: jugada mestra!" interpretat pel terrassenc Òscar Intente arriba a Rubí

  Dijous 8 d'abril a les 19 h es presentarà a la biblioteca Mestre Martí Tauler

  Per assistir a l'acte cal inscriure-s'hi prèviament a: Vull reservar la meva plaça

  Llengua i cultura

 4. JOCen10, el concurs pioner de tutorials de jocs de taula en català, impulsat pel Consorci per a la Normalització Lingüística

  Oci i consum > I tu, jugues en català? > Concurs

 5. El dictat solidari i coeducatiu en format virtual, una nova experiència

  Ahir al matí vam dur a terme a l'antena de Ràdio Rubí el Dictat Solidari i Coeducatiu, enguany dedicat al Dia Internacional de les Dones.

  Si voleu, podeu participar-hi en diferit amb el podcast i després mirar-vos la correcció.

  CPNL > Celebracions

 6. El Servei d'Assessorament Lingüístic, un servei que cal conèixer

  L'empresari terrassenc Marc Roca, gerent de connecTerrassa, protagonista de la campanya de foment del Servei d'Assessorament Lingüístic (SAL) del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL)

  Assessorament lingüístic

 7. Dia de la llengua materna a Ràdio Rubí

  Els alumnes dels centres educatius i també els alumnes dels cursos de català per a adults podran aprendre, tot jugant, curiositats etimològiques de les llengües dels cinc continents amb un vídeo «La volta al món amb les llengües», difós pel Servei Local de català de Rubí i produït pel Consorci per a la Normalització Lingüística.

  Llengua i cultura > Activitats culturals > DILM

 8. La situació de la llengua al Vallès

  És important destacar que un 37,6 % de la població (285.900 persones) manifesta que té interès a aprendre o millorar els seus coneixements de català.

  Una dada clau per al futur de qualsevol llengua, el procés de transmissió lingüística intergeneracional -mesurat com la diferència entre el percentatge de població que parla català amb la mare i el que l'usa amb el fill, és de 6,5 punts favorable al català.

  Difusió

 9. La Direcció General de Política Lingüística i el Consorci per a la Normalització Lingüística col·laboraran amb l'Ajuntament de Rubí i els agents econòmics locals per reforçar el català en l'àmbit comercial.

  • L'acte, presidit per l'alcaldessa de Rubí i la directora general de Política Lingüística, ha permès constatar, entre d'altres dades, que el català és majoritari en la retolació comercial
  • El Pla Ofercat, impulsat per l'Ajuntament, Política Lingüística i el Consorci per a la Normalització Lingüística, permetrà impulsar el català entre els comerciants

  Socioeconòmic > Empresa > Ofercat

 10. Campanya de foment del Servei d’Assessorament Lingüístic (SAL) per a empreses i associacions empresarials

  • El SAL facilita recursos per a la qualitat lingüística en català del negoci i per a la millora de la comunicació a les xarxes socials

  • El servei vol dotar el sector empresarial d'eines i recursos perquè puguin comunicar de manera eficaç, publicar textos de qualitat i redactar amb seguretat

  Assessorament lingüístic