25 anys fent bategar el català

CNL de Terrassa i Rubí

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dilluns, 3 de juny de 2019

Sortida a Manresa amb Òmnium Cultural de Rubí

El passat dia 2 de juny, diumenge, va tenir lloc una nova edició del "Sortim!", una activitat que Òmnium Cultural de Rubí organitza cada dos anys amb l'ajuda del Servei Local de Català.

Sortida a Manresa amb Òmnium Cultural de Rubí

El lloc triat per al dinar ha estat el parc de l'Agulla, amb unes vistes panoràmiques de Montserrat que han satisfet amb escreix els paladars més exigents.

Enguany Manresa ha estat la ciutat escollida per passar-hi el dia, i com sempre el grup de rubinencs hi hem trobat una acollida excel·lent. Aquesta acollida ha estat sens dubte l'ingredient principal que, juntament amb el bon temps i la resta d'imponderables, ha fet que la jornada novament fos tot un èxit.

A les 9 del matí el grup de participants del Voluntariat per la llengua (VxL) i dels cursos de català hem sortit en autocar de Rubí cap a la capital del Bages. De part d'Òmnium Rubí han vingut cinc membres de la junta, entre els quals el president, Martí Pujol i Laura Vert, expresidenta. Del Servei de català n'érem 31, entre participants del VxL i alumnes dels cursos. A l'arribar a Manresa ens han rebut membres de la junta d'Òmnium Bages, entre els quals el president, Jordi Corrons, i hem conegut el guia, Josep Galobart, membre d'Òmnium igualment. Amb ells hem visitat la Seu, la Cova de Sant Ignasi i la Manresa modernista. Val a dir que el Josep, tan erudit com entusiasta, ha merescut els aplaudiments i elogis més sincers per part de tots. Entre les visites de la Cova i la Manresa modernista ens hem refet una bona estona a la seu d'Òmnium Bages, on ens han convidat a coca de Montserrat d'un forner local. Així mateix, durant el matí ens han acompanyat un grup del Voluntariat per la llengua de Manresa, amb la seva dinamitzadora, M Teresa Roig.

El lloc triat per al dinar ha estat el parc de l'Agulla, amb unes vistes panoràmiques de Montserrat que han satisfet amb escreix els paladars més exigents. Havent dinat, ens han vingut a buscar altres representants d'Òmnium Bages i ens han acompanyat en un passeig al llarg de la Séquia de Manresa, tot explicant-nos la llegenda associada al seu origen - Misteri de la Llum -, que se celebra a la ciutat cada 21 de febrer. Del parc de l'Agulla hem agafat l'autocar cap a Rubí, on hem arribat a les 18 h, cansats i satisfets d'haver passat un dia especial en un indret a la vegada tan a prop i tan lluny de casa.

Per veure les fotos de la sortida, enllaceu aquíConsorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter