25 anys fent bategar el català

CNL de Terrassa i Rubí

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dissabte, 1 de juny de 2019

Sortida a Blanes: Marimurtra i molt més

La sortida a Blanes del dissabte 1 de juny va ser un èxit: va fer un dia radiant, que ens va permetre fer una visita esplèndida. Vam iniciar la jornada al jardí botànic Marimurtra, que vam recórrer dividits en dos grups, conduïts per dues guies molt dinàmiques i entusiastes. Ens van explicar tot tipus de detalls de les diferents zones del parc, de les diverses espècies d'arbres i plantes que s'hi cultiven des de fa anys. Els assistents (socis de Veu pròpia, alumnes dels cursos de Terrassa i membres del VxL) estaven organitzats en grupets de 7 i tenien encomanades unes tasques de recerca del jardí que van resoldre amb gran eficàcia i dedicació. També es van fer fotos en els llocs que tenien indicats: davant de la murtra, a les escales de Pius Font, al passeig de les araucàries, al bosc de bambú, al temple de Linné...

Sortida a Blanes: Marimurtra i molt més

Remarquem que va ser una jornada en què hi va haver molt bon ambient entre tots els participants de la sortida, que van parlar molt en català, cadascú en el seu nivell.

Després del recorregut pel parc, vam accedir a la cala Sant Francesc pel camí de ronda, impressionats per les vistes de les aigües i el rocam de les cales. Vam dinar a l'ombra dels pins de la cala. 

A la tarda, vam fer un itinerari pel nucli històric de Blanes, guiats com en altres ocasions per en Jesús Peiró, que ens va fer conèixer la història de la vila des dels orígens: des dels ibers o la ciutat romana, fins a la vila medieval, com a vescomtat de Cabrera; també ens va assenyalar indrets i episodis relacionats amb el comerç amb Amèrica i qui eren i què van fer els indians. Abans de marxar, vam acabar de gaudir d'una tarda esplèndida, fent un gelat o prenent un refresc al passeig marítim, tot mirant sa Palomera.

Remarquem que va ser una jornada en què hi va haver molt bon ambient entre tots els participants de la sortida, que van parlar molt en català, cadascú en el seu nivell: algunes persones van mantenir converses llargues, molt interessants, d'altres, alumnes de cursos bàsics, es van atrevir a dir algunes frases, un gran èxit, també! 

Moltes gràcies a totes les persones que han col·laborat en l'organització d'aquesta sortida extraordinària, tant des de Veu pròpia, com del CNL, i un agraïment especial per a en Jesús Peiró i a les guies de Marimurtra.

Si voleu mirar les fotos de la jornada les trobareu en aquest àlbum.Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter