25 anys fent bategar el català

CNL de Terrassa i Rubí

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimarts, 26 de febrer de 2019

Les llengües de l'Anaconda i el Kahoot solidari

Dilluns al vespre, al SLC de Terrassa, vam celebrar el Dia Internacional de la Llengua Materna, en un acte que va combinar la reflexió, el joc lingüístic i la solidaritat, un acte que va tenir una gran acollida i va aplegar més de 80 assistents.

Les llengües de l'Anaconda i el Kahoot solidari

Vam saber que entre el públic hi havia persones que parlen llombardès, ucraïnès, panjabi, hindi, àrab, euskera, nepalès, guaraní, aimara... i d'altres!

David Valls, autor de Les llengües de l'Anaconda, va fer una presentació distesa i interactiva del seu llibre: des del primer moment va interpel·lar els assistents pel que fa al seu coneixement de llengües. Vam saber que entre el públic hi havia persones que parlen  llombardès, ucraïnès, panjabi, hindi, àrab, euskera, nepalès, guaraní, aimara... i d'altres. David Valls ens va convidar a reflexionar sobre els conceptes de llengua i dialecte, llengua primera i llengua d'identificació i també ens va explicar un munt de particularitats de les diferents llengües que ell, com a etnolingüista, ha estudiat. Per exemple, va parlar del wampanoag, una llengua que, després d'estar 150 anys morta, ha ressuscitat... També va referir que hi ha cultures en les quals parlar davant de la sogra és tabú, i s'han hagut d'inventar una llengua especial per parlar quan ella hi és. Que existeixen llengües que, a més del masculí i el femení, tenen un gènere específic per a plantes comestibles. 

Per comprovar què havíem après, vam participar en un Kahoot amb preguntes que feien referència a les explicacions de l'autor. 67 participants van posar a prova la seva memòria i el coneixement de llengües adquirit durant la sessió; el premi, un exemplar de Les llengües de l'Anaconda.

Volem agrair a tothom la participació en l'acte, l'aportació de productes per al Rebost, l'entitat que gestiona el banc d'aliments de la ciutat. Gràcies especialment a l'Albert Soler, representant de l'entitat, que va assistir a la trobada. I al David Valls, per compartir amb nosaltres la seva passió per les llengües.Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter