25 anys fent bategar el català

CNL de Terrassa i Rubí

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimarts, 30 d'octubre de 2018

Descobrim el castell de Montjuïc i la seva història

Diumenge 28 d'octubre un grup d'integrants del programa Voluntariat per la Llengua de Terrassa i de Rubí, alumnes dels cursos de català i membres de Veu Pròpia van baixar a Barcelona per descobrir el castell de Montjuïc, la seva història més antiga i la més recent. En total, un quarantena de persones ben disposades i amb bon humor malgrat la roina que queia.

Descobrim el castell de Montjuïc i la seva història

Començàrem per l'accés pel pont llevadís i ja trobàrem les guies que en van fer un resum molt ben il·lustrat de la història del castell: des del primer far, al castell del s XIX passant per la construcció del fortí del s XVII. També repassàrem la història en primera persona d'alguns dels presos que havien deixat el seu testimoni a les parets de les cel·les dels calabossos. Explicaren molt adequadament els usos del castell durant la Segona república i la Guerra Civil i l'ús posterior que en féu el franquisme, sense obviar el trist episodi de l'afusellament del President Companys.

La visita de l'interior, guiada pel personal del castell, recorregué els túnels que donen al pati d'armes, una de les cisternes, tres dels calabossos i les cel·les dels soldats. La visita exterior ens va permetre pujar a la torre de guaita, trepitjar els baluards i la gran terrassa del pati d'armes que és un mirador perfecte amb vistes sobre la ciutat, el port, el Mediterrani, la costa barcelonina i el Maresme i el Baix Llobregat. Finalment, férem ruta pels fossars i visitàrem el lloc precís de l'afusellament de Companys.Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes