25 anys fent bategar el català

CNL de Terrassa i Rubí

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimecres, 3 d'octubre de 2018

Ja tenim l’exposició “Pompeu Fabra. Una llengua completa” a Rubí

Ahir, 2 d'octubre, a la tarda, en l'espai d'exposicions de la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler vam inaugurar l'exposició que ha creat el Departament de Cultura de la Generalitat per homenatjar el 150 aniversari del naixement de Pompeu Fabra i els 100 anys de la publicació de la Gramàtica catalana.

Ja tenim l’exposició “Pompeu Fabra. Una llengua completa” a Rubí

Clara i didàctica, l'exposició també mostra interessants fotografies.

És una exposició ben dissenyada que va agradar als assistents: set columnes de tres nivells que repassen amb brevetat i amb informacions ben triades les fites més importants de la vida i de l'obra de Pompeu Fabra. Les fotografies i diagrames ajuden a fer-se una ràpida idea de la importància de Fabra.

Els parlaments van ser breus. Roser Tutusaus, responsable del Servei de Català de Rubí, va explicar el marc general de l'exposició i els actes de l'Any Fabra que tindrien lloc a Rubí. Sergi Garcia, regidor de política lingüística adscrit a Serveis Educatius de l'Ajuntament, va fer referències més concretes a la figura de Fabra i a la importància que ha tingut la normativa per fer que el català segueixi sent la llengua de cultura que sempre ha estat. Va explicitar que sense la tasca fabriana no hauria estat possible que als anys setanta el català hagués entrat a les escoles. Teresa Garcia, directora del Centre de Normalització Lingüística de Terrassa i Rubí, va explicitar amb exemples pràctics com s'escrivia abans de Fabra i com Fabra va aconseguir la unificació ortogràfica. També va remarcar el context històric per fer comprensible la importància de la tasca de Fabra.

Va venir un grup d'alumnes de l'Elemental 1, amb la seva professora,  Núria Camps, els quals havien de contestar un qüestionari preparat que el professorat havia preparat prèviament. També hi van assistir membres d'entitats diverses. Entre tots devíem ser una trentena de persones.

Posteriorment fins al dia 11 d'octubre, últim dia en què es podrà veure l'exposició, els alumnes del SLC la visitaran per grups i emplenaran el qüestionari que posteriorment debatran a classe.

Si encara no l'heu visitat, aneu-hi aviat: teniu temps fins al dia 11 d'octubre. Clicant aquí veureu unes quantes fotos del dia de la inauguració.Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes