25 anys fent bategar el català

CNL de Terrassa i Rubí

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dilluns, 25 de juny de 2018

Final de curs a l'Ateneu de Rubí

Com ja és costum des de fa anys, dijous, dia 21 de juny, voluntaris, aprenents i alumnes ens vam aplegar per fer la festa de final de curs al jardí de l'Ateneu de Rubí.

Final de curs a l'Ateneu de Rubí

Balls de plaça i conversa en bona companyia.

Una estona abans un grup de voluntaris i aprenents es va reunir en una sala per fer la valoració de la vint-i-vuitena edició. L'estona que vam compartir va ser molt positiva perquè va permetre al grup d'assistents posar en comú diferents aspectes del programa que cadascú troba significatius per una o altra raó. Vam arribar a la conclusió que la tasca del voluntari lingüístic és necessària i de gran utilitat, malgrat que els resultats sovint no siguin evidents en un primer moment. Igualment, vam posar de relleu les mancances que demostrem pel que fa a actituds lingüístiques (canviar innecessàriament d'idioma), i com això esdevé un cavall de batalla cabdal per a la normalització de l'ús del català. En acabat el col·loqui, vam fer el sorteig d'esmorzars i berenars als establiments col·laboradors.

Després ens vam reunir tots al pati de l'Ateneu per ballar unes danses de plaça catalanes. Ens les va dirigir Sílvia Susparregui, que havia estat dansaire de l'Esbart Dansaire de Rubí i que ara s'ha especialitzat en tallers de dansa per a les escoles. Ens va ensenyar uns quants balls populars dels que es ballaven al carrer i que l'Esbart al llarg dels anys ha anat recuperant. Vam acabar, no podia ser d'altra manera, amb l'entrada del Ball de Gitanes de Rubí. Finalment, per recuperar forces vam poder tastar un piscolabis, gentilesa del Servei d'Educació de l'Ajuntament. I també una garrafeta de moscatell, regal de l'establiment Vinàlium.

Cal dir que l'edició d'aquest any va ser especial. Per motius de calendari i agenda vam decidir celebrar la festa conjuntament amb un grup de dones magrebines que estan en procés d'alfabetització. Ho vam decidir fa pocs dies, sense marge de maniobra per a coordinar-nos. Elles venien acompanyades de les seves voluntàries, algunes de les quals fa temps que participen com a voluntàries del VxL. Ahir potser l'intercanvi va ser tímid, però simpàtic. Hem parlat que l'any vinent la trobada conjunta passi de casual a ser volguda.

Podeu veure més fotos de la festa en aquest àlbum.Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter