25 anys fent bategar el català

CNL de Terrassa i Rubí

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Diumenge, 17 de juny de 2018

Volta pels torrents de Rubí

Un matí de bon sol per passejar per la xarxa d'itineraris naturals de Rubí.

Volta pels torrents de Rubí

El passat diumenge, 17 de juny, vam fer una nova activitat organitzada conjuntament pel Centre Excursionista de Rubí i Rubí d'Arrel. Una colla d'onze participants del VxL i els cursos de català, tant del Servei de Rubí com del Servei de Terrassa, ens vam afegir a la trentena de persones convocades per les dues entitats.

A les 8.30 del matí ens vam aplegar a la porta de l'Arborètum del Castell de Rubí i d'allà vam enfilar cap al domini de Can Xercavins. Vam passar pel naixement del torrent de Can Xercavins, conegut també com a Torrent dels Valencians, i vam remuntar pels diversos trams d'aquest torrent: Can Feliu, Can Mir i Can Bosc. Vam iniciar el retorn des de Can Foix pel Torrent Fondo i la Font de la Magnèsia, que ha estat recuperada recentment.

Durant tot el matí vam gaudir de les explicacions dels guies, Jordi Simó i Jordi Puig, presidents de les entitats col·laboradores Rubí d'Arrel i Centre Excursionista de Rubí, respectivament. Unes explicacions molt completes, les quals comprenien aspectes tant paisatgístics i de biodiversitat de l'entorn rubinenc com ara de toponímia. Curiositats com ara l'existència de la planta roldor (en castellà "emborrachacabras"), el fruit de la qual és tòxic, i fàcil de confondre amb el fruit dels esbarzers (la mora).
 

Valorem molt positivament l'activitat, tant per la bona entesa i la col·laboració amb entitats de la ciutat, com pel gaudi que ens van transmetre els participants en l'activitat.Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter