25 anys fent bategar el català

CNL de Terrassa i Rubí

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dilluns, 11 de juny de 2018

Descobrim el Call i la Catedral de Girona

Dissabte 9 de juny un grup de membres del VxL de Terrassa i Rubí, junt amb alumnes dels cursos de català i companys de Veu Pròpia, vam recórrer els carrers de Girona, a la descoberta del Call i també de la Catedral de la ciutat.

La visita guiada, organitzada per Veu Pròpia, va iniciar-se a la riba de l'Onyar, i, després de contemplar les cases acolorides, ens vam repartir en dos grups. Uns començaríem la visita pel Call, els altres per la Catedral.

Descobrim el Call i la Catedral de Girona

Va fer un dia esplèndid, perfecte per fer pícnic a la Devesa, mentre fèiem la xerrada.

El nostre grup va remuntar el carrer de la Força, ja dins del Call, per accedir al Museu d'Història dels Jueus, al centre Bonastruc ça Porta - en hebreu, Moixè ben Nahman, Ramban- el savi jueu conegut internacionalment. Gràcies a les explicacions de la guia, ens vam endinsar en la història de la comunitat jueva gironina de l'edat mitjana. Vam conèixer a què es dedicaven, com vivien; com es relacionaven amb els seus conciutadans cristians i també per què van haver de marxar.

Tot seguit, després d'un breu recorregut pels carrerons del Call, vam arribar a la Catedral. Tothom va poder admirar la nau extraordinària del temple, i les obres també excepcionals de l'altar. La volta pel claustre i la visita, dins del museu, del Tapís de la Creació van interessar moltíssim tots dos grups. Sembla que un dels grups va poder fer més preguntes que l'altre, i al final, quan ens vam tornar a reunir, vam intercanviar informacions.

Va fer un dia esplèndid,  perfecte per fer pícnic a la Devesa, mentre fèiem la xerrada. A la tarda, una bona colla de participants de la sortida va fer cua per aconseguir un gelat rocambolesc. Encara hi va haver temps per a l'última passejada, aprofitant per fer conversa... sempre en català.

Moltes persones no coneixien la ciutat i van assegurar que hi tornarien aviat. Cliqueu aquí per veure més fotos.Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes