25 anys fent bategar el català

CNL de Terrassa i Rubí

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimarts, 22 de maig de 2018

La síndica sedueix el públic del II Dictat Solidari de Terrassa

Dilluns al vespre, al CNL de Terrassa, vam encetar el col·loqui-dictat solidari amb la recollida de productes que els assistents van lliurar a El Rebost, i amb l'explicació de Marià Gàllego, president de l'entitat, sobre el funcionament del banc d'aliments de Terrassa. Tant ell com la regidora de l'Ajuntament de Terrassa, Gracia García, van agrair al públic la participació en aquest acte, que pretén combinar solidaritat, sentit cívic i foment del català.

La síndica sedueix el públic del II Dictat Solidari de Terrassa

Les explicacions de la síndica van suscitar un gran interès, gràcies al seu domini de la matèria i a la simpatia de les seves intervencions.

La síndica municipal de greuges de Terrassa, Isabel Marquès,  es va posar a la butxaca els participants des de l'inici de la seva intervenció. Per començar, va aclarir el significat de les paraules que designen el seu càrrec: va fer broma, per exemple, dient que algunes persones, quan sol·liciten una entrevista, diuen que volen parlar amb la "síndria" de greuges.

Isabel Marquès va exposar amb agilitat i de forma entenedora quina és la seva tasca, i a continuació es va disposar a atendre les consultes que havien preparat els alumnes de diferents grups dels cursos de català. Les qüestions que se li van plantejar van ser molt variades i adequades: conflictes sobre passos de vianants i de circulació de persones i vehicles; sobre lainformació de l'Ajuntament a la ciutadania; qüestions de regulació en la tinença d'animals, de dret al vot de tots els ciutadans a les eleccions municipals... Les seves explicacions van suscitar un gran interès, gràcies al seu domini de la matèria i a la simpatia de les seves intervencions. La síndica va assegurar que tenia intenció de gestionar algunes de les qüestions plantejades, i que ens en donaria resposta.

Tothom va prendre nota dels suggeriments de la síndica de greuges i de l'horari d'atenció de la seva oficina. Es preveu una allau de nous usuaris i consultes.

Finalment, com a cloenda de l'acte, Isabel Marquès va dictar el poema de Joana Raspall, Podries, el qual vam revisar col·lectivament amb l'audició de la versió musicada de la cantant terrassenca Gemma Humet. Podeu veure fotos de l'acte clicant aquí.Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes