25 anys fent bategar el català

CNL de Terrassa i Rubí

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimarts, 20 de març de 2018

Visita guiada a l'Institut d'Estudis Catalans

La primera setmana de març, alumnes, professors i parelles lingüístiques del CNL de Terrassa i Rubí vam tenir l'oportunitat de passejar per la Rambla de Barcelona i perdre'ns pel barri del Raval fins a arribar al cor de les ciències i humanitats del país: l'Institut d'Estudis Catalans (IEC). Des del 1907, en aquest edifici del segle XVII, antiga Casa de Convalescència, batega la recerca científica i cultural en tots els àmbits del territori català.

Visita guiada a l'Institut d'Estudis Catalans

A l'antiga Casa de Convalescència, batega la recerca científica i cultural en tots els àmbits del territori català.

La visita guiada va començar amb la projecció d'un documental. L'escala noble ens va conduir a les diferents sales de l'IEC. Al llarg d'un passadís, destaquen les calaixeres arxiu de Pompeu Fabra, a més de diverses obres d'art. Crida l'atenció la capella d'estil barroc, únic lloc on coincidien les dones i els homes malalts que residien a l'antic hospital. I el jardí en homenatge a Mercè Rodoreda, un dels pocs jardins penjats de la ciutat, on només trobem plantes que apareixen als llibres de l'escriptora, acompanyades de fragments de les seves obres.

Des del segon pis vam contemplar les gàrgoles, cadascuna amb un significat diferent, el claustre amb la imatge de pedra de sant Pau i, al vestíbul, ja quan sortíem, la col·lecció de rajoles que expliquen la curiosa vida del sant.

La visita va resultar molt interessant per a tothom, diverses persones van comentar que els havia impressionat tant l'edifici com la tasca de l'IEC.

Podeu veure fotos de les visites clicant aquí.


Maria Craven

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes