25 anys fent bategar el català

CNL de Terrassa i Rubí

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimarts, 13 de febrer de 2018

Fundació Mina i el CNL de Terrassa lliuren els diplomes del 23è Curs de català per a persones nouvingudes

Aquest dimecres, Teresa Garcia Balasch i Marià Galí, directora del Centre per a la Normalització Lingüística de Terrassa-Rubí i president de la Fundació Mina Aigües de Terrassa respectivament, van lliurar els diplomes a les persones nouvingudes que han finalitzat el 23è curs de català que patrocina la Fundació.

Fundació Mina i el CNL de Terrassa lliuren els diplomes del 23è Curs de català per a persones nouvingudes

En l'acte, en què es van projectar els vídeos "175 anys d'història" i "Què hi ha darrere l'aixeta?", Marià Galí va pronunciar una conferència fent un interessant repàs del que ha significat Mina per a Terrassa: va oferir una exposició sobre la creació de la companyia el 1842, la seva evolució tecnològica, així com el que ha significat per al desenvolupament de la ciutat. L'explicació es va remuntar a la constitució de l'empresa, per construir la mina amb les aportacions de ciutadans, ja que en aquell moment el Consistori no podia fer-hi front. També va fer referència a altres esforços, com la construcció del Pantà de la Xuriguera, a la resta del sistema subterrani de minats d'aproximadament 14 km i que avui encara cobreix aproximadament el 10% de l'aigua subministrada; a la importància dels recursos hídrics locals precisament ara que estem en prealerta de sequera... I va acabar la seva intervenció amb la captació de l'aigua del riu Llobregat i la conducció cap a Terrassa, el 1943. Aquesta iniciativa va solucionar la manca endèmica d'aquest recurs que històricament patia la ciutat.

Teresa Garcia Balasch havia iniciat l'acte recordant que aquesta col·laboració de la Fundació Mina amb el CNL, que es remunta a 2006, ha facilitat poder aprendre català a prop ja de 510 persones nouvingudes. També va agrair a la Fundació haver fet possible aquesta activitat al llarg d'aquests dotze anys, i va expressar l'esperança de poder continuar col·laborant en un futur.

En acabar les intervencions van lliurar els diplomes a les alumnes del 23è curs de català patrocinat per Mina.Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes