25 anys fent bategar el català

CNL de Terrassa i Rubí

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Diumenge, 4 de febrer de 2018

Catexprés: el SLC de Rubí torna a la ràdio

Avui hem començat una nova edició del "Catexprés", l'espai de català de Ràdio Rubí que fem el SLC de Rubí.

Catexprés: el SLC de Rubí torna a la ràdio

Enguany, i com en edicions anteriors, farem el "Catexprés" cada quinze dies, a les 10.15 h i sempre en dijous.
L'espai consistirà en uns primers minuts en què corregirem paraules o expressions incorrectes -barbarismes-; presentarem les locucions més habituals que ens ofereix la llengua a partir de paraules concretes, i donarem a conèixer o en traurem la pols, si més no, de frases fetes que utilitzem o que potser hem oblidat.
La segona part d'aquest espai, la dedicarem a presentar els autors que commemorem aquest 2018 i llegirem petits fragments de la seva obra.
I, finalment, no hi podria faltar el "parany lingüístic", una qüestió que proposarem als oients, i que convidarem que ens responguin per entrar al sorteig que farem periòdicament de dues entrades per assistir a algun espectacle de la temporada estable de Rubí.

Avui hem corregit les incorreccions "bueno", "vale", "menos" i l'expressió, tan utilitzada, "una passada". I ho hem fet a partir d'un text breu, els barbarismes del qual han hagut de descobrir la Lídia i en Xesco, conductors del programa.
A la segona part hem llegit un pensament de Pompeu Fabra, que ens ha servit d'introducció per presentar l'Any Fabra; la commemoració del 150 aniversari del seu naixement i el centenari de la publicació de la primera Gramàtica catalana.
Finalment, hem proposat el primer parany lingüístic d'aquesta temporada, que teniu a la imatge que acpompanya aquest text, i que us convidem a respondre a través del nostre Facebook o de Twitter.

Trobareu Ràdio Rubí a 99.7 FM.Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes