25 anys fent bategar el català

CNL de Terrassa i Rubí

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimarts, 7 de novembre de 2017

Presentació de la 27a edició del VxL a Rubí

Vam gaudir de la xerrada d'un convidat especial, en David Vila i Ros, escriptor i dinamitzador lingüístic, membre de l'associació Tallers per la Llengua, el qual va argumentar amb molta traça a favor de l'ús del català presentant dades empíriques sobre el seu coneixement i ús, totes recollides dins la seva obra "I si parlem català?".

Presentació de la 27a edició del VxL a Rubí

Una seixantena de voluntaris i aprenents assisteixen a la trobada de tardor de les parelles lingüístiques

Aquest dilluns, 6 de novembre, vam trobar-nos a la Biblioteca per inaugurar una nova edició del Voluntariat per la llengua a la ciutat. L'acte va començar a les set de la tarda amb els parlaments de Roser Tutusaus, responsable del Servei de Català de Rubí, Sergi García, regidor de Política Lingüística de l'Ajuntament de Rubí, i Teresa Garcia, directora del Centre de Normalització Lingüística de Terrassa i Rubí. Tot seguit, l'Isaac Aguareles, responsable del VxL a Rubí, va presentar el contingut de les bosses que havien rebut els participants a l'entrar a l'Auditori de la Biblioteca. Cal destacar-ne la cartilla dels establiments col·laboradors, amb la qual les parelles lingüístiques poden guanyar diversos premis al final de la temporada.

Pel que fa a les activitats de la 27a edició, des d'ara fins al gener, les parelles lingüístiques poden participar en activitats dins l'àmbit de l'esport, amb la col·laboració del Centre Excursionista de Rubí; arts escèniques, amb un descompte d'un 50 % al Teatre Municipal; la lectura fàcil, gràcies a la conducció d'Èlia Garcia, voluntària lingüística.

En aquesta ocasió vam gaudir de la xerrada d'un convidat especial, en David Vila i Ros, escriptor i dinamitzador lingüístic, membre de l'associació Tallers per la Llengua, el qual va argumentar amb molta traça a favor de l'ús del català presentant dades empíriques sobre el seu coneixement i ús, totes recollides dins la seva obra "I si parlem català?". Val a dir que va despertar nombroses intervencions del públic assistent, amb el qual van conformar algun col·loqui, les quals consistien en experiències pròpies que corroboraven i emfasitzaven algunes hipòtesis de l'obra d'en David. En un segon apartat d'aquesta intervenció l'autor sabadellenc va llegir diversos contes del seu darrer recull de contes i microcontes per a públic adult, "Roba estesa".

Vam tancar l'acte amb un pica-pica amb beure i diverses menges dolces i salades, gentilesa del supermercat Condis.


Isaac Aguareles Tudela

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes