25 anys fent bategar el català

CNL de Terrassa i Rubí

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dijous, 22 de juny de 2017

El Servei de Rubí fa el final de curs i clou la 26a edició del programa Voluntariat per la llengua

A dos quarts de set de la tarda, una quarantena de persones es va reunir a l'Ateneu per valorar com havien anat les activitats d'aquesta edició del VXL i, seguidament, s'hi afegiren alumnes dels cursos per celebrar la festa de fi de curs. 

El Servei de Rubí fa el final de curs i clou la 26a edició del programa Voluntariat per la llengua

L’Ateneu Municipal va ser el marc de la festa

Vam destacar, com a activitats: excursió a Reus, patrocinada per Òmnium Cultural; el teatre, que el Servei de Cultura sempre ens obsequia amb entrades a meitat de preu per a VxL, i les diferents sortides que s'han fet amb el Centre Excursionista, l'objectiu de les quals és la coneixença del territori i de les activitats que es duen a terme per millorar els espais naturals i intentar fer polítiques mediambientals més saludables. Teresa García, directora del CNL Terrassa i Rubí, i Isaac Aguareles, responsable del programa de VxL, encapçalaren aquesta primera part de l'acte, que es va acabar amb el sorteig d'esmorzars i berenars amb què els establiments col·laboradors obsequien els participants.

Tot seguit, comptant ja amb l'assistència també d'alumnes dels cursos, tots vam sortir al jardí de l'Ateneu. L'activitat central van ser les herbes i les plantes aromàtiques. Vam fer tres jocs: endevinar les plantes per mitjà d'unes pistes escrites de rodolins o poemes, endevinar de quines plantes eren les infusions que es tastaven i encertar quina planta hi havia dins de cada capseta per l'olor que desprenia. Tothom va emplenar les butlletes de participació i les emplenades correctament van entrar en el sorteig de tres tasses amb colador per prendre infusions. Aquests jocs van estar conduïts per les professores i dinamitzadores del SLC. Ens va sorprendre que el nombre d'encerts de les plantes que s'havien d'olorar fos superior als  encerts de les que s'havien de degustar.

Per acabar vam fer un berenar amb els productes que portaren alumnes, voluntaris i aprenents. Destaquem la gentilesa dels establiments col·laboradors Vinàlium i la Lyonesa que ens van obsequiar amb una bona garrafeta de moscatell i una magnífica coca de Sant Joan. 


SLC de Rubí
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes