25 anys fent bategar el català

CNL de Terrassa i Rubí

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dissabte, 17 de juny de 2017

Banyoles: del neolític a l’edat mitjana

Al poblat neolític de la Draga, a la vora de l'estany, vam participar en les activitats que els dos guies, en Toni i la Maria, ens van oferir: vam poder entrar a les cabanes, reproduccions de mida real de les que s'han descobert en els jaciments, i també ens van ensenyar les eines i estris que feien servir els banyolins de fa 7.000 anys. 

Banyoles: del neolític a l’edat mitjana

Dissabte 17 de juny, alumnes, membres del VxL i de Veu pròpia vam desembarcar a Banyoles per conèixer com vivien els seus ciutadans més antics

Vam poder comprovar com tallaven el sílex, ens van explicar com elaboraven una falç, una destral o una aixa; com confeccionaven cistells i ceràmica, quines plantes conreaven... I com a demostració estel·lar, en Toni, que és arqueòleg especialista en el neolític, va encendre foc fent servir un tros de pirita i un bolet d'esca, i es va posar a la butxaca tots els visitants.

Després de dinar sota l'ombra dels arbres del voltant de l'estany, vam fer una ruta molt interessant pel nucli històric de Banyoles, molt ben guiats per en Jesús Peiró. Ens va conduir des de les porxades de la plaça Major cap a les muralles, cap a la llotja del tint, fins a l'antic Ajuntament, que ara és Museu Arqueològic. Al pati gòtic de l'edifici, el conserge ens va fer una explicació  molt gentil i sucosa de la història de Banyoles. Vam completar el recorregut dirigint-nos cap al monestir de Sant Esteve, el carrer Nou, l'església de Santa Maria i de nou, vam acabar a la plaça Major. Després, un refresc, un gelat o un cafè, cadascú va assaborir els últims minuts a la vila. 


SLC de Terrassa
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes