25 anys fent bategar el català

CNL de Terrassa i Rubí

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dijous, 18 de maig de 2017

Una sessió diferent del Club de Lectura Fàcil i del Voluntariat per la llengua de Rubí

Dijous passat, dia 18 de maig, el Club de Lectura Fàcil del Voluntariat per la llengua i uns quants voluntaris i aprenents van assistir a una sessió de lectura diferent. 

Una sessió diferent del Club de Lectura Fàcil i del Voluntariat per la llengua de Rubí

Els blogs ens fan llegir! I els Bertrana, també!

La iniciativa va sorgir perquè la voluntària que modera el club de lectura, Èlia García, va demanar al Servei Local de Català més textos de Prudenci i Aurora Bertrana, ja que el relat El pare escriu d'Aurora Bertrana (publicat dins la col·lecció «Llegir per parlar, llegir per aprendre»), li semblava massa curt  i volien més material.  

Fou això que ens va fer decidir fer aquesta sessió especial que va consistir en una breu introducció de les figures de Prudenci i Aurora i també de les causes socials i històriques que fan que bons autors no siguin suficientment publicats i, per tant, poc coneguts. Després entre tots vam llegir el relat esmentat més amunt. 

Per acabar vam presentar l'activitat de l'Any Bertrana que el nostre Centre de Normalització Lingüística aporta en el blog Endrapalletres:  cada mes o tres setmanes els lectors troben en el blog dos fragments, un de Prudenci i l'altre d'Aurora, amb unes breus propostes de temes escrits relacionats amb el fragment en qüestió. Considerem que aquests tastets literaris són una manera d'encuriosir hipotètics nous lectors de literatura, també de la catalana. Si els lectors topen amb algun gir o amb alguna qüestió lèxica que se'ls fa feixuga, la brevetat del text ajuda a esmorteir aquesta dificultat. En aquesta sessió, doncs, vam llegir les entrades al blog i els comentaris que n'havien fet diferents persones.

L'activitat és adequada tant per al Club de Lectura com per a les parelles lingüístiques, ja que  els textos seleccionats i els temes proposats poden ser, de tant en tant, la base de els trobades setmanals. Conversar en un banc a l'ombra, amb una tauleta als genolls, bressolant Prudenci i Aurora Bertrana, no té preu! Fer un lectura col·lectiva, tothom mirant la mateixa pantalla, amb posterior debat, tampoc no té preu! I després, la pràctica de l'escriptura, per tothom qui vulgui. 


SLC de Rubí
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes