25 anys fent bategar el català

CNL de Terrassa i Rubí

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Divendres, 25 de juliol de 2014

Rubí celebra la tercera edició d’Arran de Font

Dissabte 19 d'abril, de quarts de nou a quarts d'una de la nit, es va celebrar la tercera edició d'Arran de Font a Sant Muç.

L'entitat Rubí d'Arrel, una de les línies de treball de la qual és la recuperació d'espais emblemàtics de la vila, ha recuperat la font de Sant Muç que fins fa tres o quatre anys a penes si se sabia on era de tan coberta de bardissa, vegetació i detritus com estava. Un cop l'espai ha estat recuperat, l'entitat ha fet una crida a altres entitats i organismes per organitzar conjuntament la fontada popular (CRAC, Centre Excursionista, Òmnium, Masoveria de Sant Muç i SLC).

Encara que la font no ragi, perquè la veta d'aigua que l'alimentava s'hagi assecat, l'espai és bonic per fer-hi activitats: uns bancs d'obra que arrenquen de la mateixa paret que la font, acàcies, algun plataner... i la fresca en les nits d'estiu.

Rubí celebra la tercera edició d’Arran de Font

El Servei Local de Català hi ha organitzat la part literària

L'activitat ha consistit en la caminada fins a Sant Muç de totes les colles, les quals ja anaven equipades amb les carmanyoles, entrepans i estovalles per fer el sopar de fontada. L'organització també va posar una barra de bar petita per poder adquirir-hi aigües, cerveses, mojitos i poca cosa més.

Després de sopar va venir la part literària, Aigua llegida, que el SLC va preparar. Érem unes nou persones, provinents de diferents entitats i grups de teatre, que vam llegir els textos. Partint de la discussió entre tradició i modernitat que planteja Aigües encantades de Joan Puig i Ferrater, vam arribar fins a l'actualitat: transvasament de l'Ebre i cas Castor. També vam passar per la Mequinensa de Jesús Moncada, per acabar el recorregut amb un text sobre les fonts que Rubí tenia als anys vint i trenta del segle passat, del memorialista local Josep Sapés.

Per acabar la vetllada, Víctor Morató va fer un petit recital de guitarra i veu amb peces creades pel seu grup, Seis pájaros de un tiro.

Després, de mica en mica, la vuitantena de persones que érem a Sant Muç vam anar baixant, guiats per membres del Centre Excursionista i per la llum de les llanternes, fins a Rubí.


Miquel Vilalta
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter