25 anys fent bategar el català

CNL de Terrassa i Rubí

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimecres, 18 de juny de 2014

Inauguració de la nova seu del CNL de Terrassa i Rubí i commemoració del 25è aniversari del CPNL

El dissabte 14 de juny es va fer la inauguració oficial de la nova seu del CNL de Terrassa i Rubí, ubicada al Vapor Universitari, espai que acull també diversos centres d'ensenyament i d'investigació, i agrupacions de professionals, empresarials i de formació. L'acte ha comptat amb la presència del Sr. Jordi Ballart, alcalde de Terrassa, la Sra. Ester Franquesa, presidenta del CPNL i directora general de Política Lingüística, el Sr. Amadeu Aguado, president del Consell de Centre del CNL de Terrassa i Rubí i tinent d'alcalde de Cultura, Comerç, Promoció Econòmica i Innovació, i el Sr. Ferran Lozano, director del CNL.

Inauguració de la nova seu del CNL de Terrassa i Rubí i commemoració del 25è aniversari del CPNL

L'acte, immers en diverses activitats relacionades amb el final de curs dels CCA i la cloenda de la 19a edició del programa del Voluntariat per la llengua a Terrassa, va comptar amb l'assistència d'unes 150 persones

Ester Franquesa va destacar que el CNL, l'any  2013, va organitzar 125 cursos, de manera que es van fer classes a 2.500 alumnes, i es van constituir 390 parelles lingüístiques. Va indicar també l'augment del grau de coneixement i l'ús del català entre la població gràcies a, sobretot, la voluntat de les persones a aprendre la llengua catalana i haver ofert un model d'èxit escolar. Tanmateix, va destacar la feina del CPNL per afavorir l'aprenentatge del català a totes aquelles persones que han arribat al país sense tenir l'oportunitat d'anar a l'escola.

L'alcalde Jordi Ballart, en la seva intervenció, va reforçar el compromís de l'Ajuntament de Terrassa amb la normalització lingüística. I el regidor de Cultura i alhora president del CNL, Amadeu Aguado, va presentar la nova oferta formativa que es durà a terme a partir del mes d'octubre: classes de llenguatge d'especialitat, d'expressió oral o d'expressió escrita, entre d'altres, a més dels cursos habituals.

Un grup d'alumnes i de participants al programa Voluntariat per la llengua també van participar en l'acte presentant algunes anècdotes i vivències del seu pas pel CNL.

Finalment, l'entitat Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa van representar un tast de la conferència-recital Joan Vinyoli i el seu domini màgic que complementava l'exposició que es podia visitar al vestíbul, organitzada i produïda per la Institució de les Lletres Catalanes.


Miquel Vilalta
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter