25 anys fent bategar el català

CNL de Terrassa i Rubí

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Llistant 1 de 10 de 403 notícies disponibles
Dimarts, 19 de novembre de 2019

44 nous establiments col·laboradors del Voluntariat per la llengua

44 nous establiments col·laboradors del Voluntariat per la llengua Un total de 44 establiments del centre de Rubí i del centre de Terrassa s'han adherit al programa del Voluntariat per la llengua promogut pel Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Terrassa i Rubí.
Dimarts, 19 de novembre de 2019

Boxets a la nova edició de VxL de Rubí

Boxets a la nova edició de VxL de Rubí Dilluns passat, 4 de novembre, vam trobar-nos a la Biblioteca per inaugurar una nova edició del Voluntariat per la llengua a la ciutat. L'acte va començar a les set de la tarda amb els parlaments de Roser Tutusaus, responsable del Servei de Català de Rubí, i Víctor García, regidor del Servei d'Educació de l'Ajuntament de Rubí. Tot seguit, l'Isaac Aguareles, responsable del VxL al Servei de Català de Rubí, va presentar el contingut de les bosses que havien rebut els participants a l'entrar a l'Auditori de la Biblioteca.
Dimarts, 19 de novembre de 2019

El VxL de Terrassa visita el jaciment arquelògic del Born

El VxL de Terrassa visita el jaciment arquelògic del Born El dissabte 26 d'octubre, un grup de membres del Voluntariat per la Llengua de Terrassa, va participar en una visita guiada pel jaciment arqueològic del Born, organitzada per Veu Pròpia. Els participants també van recórrer l'exposició permanent per tal d'aprofundir en la descoberta de la Barcelona del 1700.
Dilluns, 28 d'octubre de 2019

Taller de doblatge en català al Castell de Rubí

Taller de doblatge en català al Castell de Rubí Divendres passat, 25 d'octubre, ens vam reunir una quinzena de participants del Voluntariat per la llengua per tal de participar en el taller de doblatge "Doblem en català". L'activitat va donar l'oportunitat als participants d'exercitar la veu i les capacitats d'interpretació, a través del doblatge de les intervencions de diferents personatges.
Divendres, 6 de setembre de 2019

El CNL participa en la III Setmana del Joc al Carrer

El CNL participa en la III Setmana del Joc al Carrer Enguany el CNL de Terrassa i Rubí ha tornat a participar en la Setmana de Joc al Carrer.
Dimecres, 26 de juny de 2019

Aprendre català llegint i xerrant: la proposta del Club de lectura del SLC de Rubí

Aprendre català llegint i xerrant: la proposta del Club de lectura del SLC de Rubí Entrevista a Èlia Garcia Ferrer, voluntària del Voluntariat per la llengua (VxL) que condueix el grup de Lectura Fàcil a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler de Rubí: Què et va portar a conduir el grup de Lectura Fàcil, ara fa tres anys? Tot va començar en un acte de cloenda dels cursos de català per a adults i del VxL. Jo tot just acabava d'obtenir el nivell C, quan vaig assabentar-me que estaven buscant una persona que es fes càrrec del grup de Lectura Fàcil. En un principi la meva idea era participar en el programa de parelles lingüístiques del VxL, però la possibilitat de conduir el grup de lectura em va semblar molt engrescadora i, alhora, tot un repte, així que sense pensar-m'ho gaire m'hi vaig oferir. Val a dir que jo en aquella època estava a l'atur i també era una manera de mantenir-me activa i de sentir-me útil.
Divendres, 21 de juny de 2019

Escape Room al Vapor, un final de curs molt animat

Escape Room al Vapor, un final de curs molt animat Dijous a la tarda vam fer l'esperat Escape Room al Vapor, la festa de final de curs del SLC de Terrassa. Alumnat, membres del VxL, col·laboradors, i tot l'equip del SLC de Terrassa vam passar unes hores d'intensa activitat, amb molt bon humor i animació. 
Dimarts, 18 de juny de 2019

Final de curs i cloenda del Voluntariat per la llengua a l'Ateneu de Rubí

Final de curs i cloenda del Voluntariat per la llengua a l'Ateneu de Rubí Les taules ben parades, amb els plats ben col·locats i el rètol del nom i el lloc de cada un i  les coloraines tan vistoses dels aliments que s'hi van veure, hauria fet l'enveja del xef d'un restaurant de luxe. L'organització de la festa vol fer palès des d'aquestes ratlles un fort aplaudiment al nostre alumnat.
Dilluns, 3 de juny de 2019

Sortida a Manresa amb Òmnium Cultural de Rubí

Sortida a Manresa amb Òmnium Cultural de Rubí El passat dia 2 de juny, diumenge, va tenir lloc una nova edició del "Sortim!", una activitat que Òmnium Cultural de Rubí organitza cada dos anys amb l'ajuda del Servei Local de Català.
Dissabte, 1 de juny de 2019

Sortida a Blanes: Marimurtra i molt més

Sortida a Blanes: Marimurtra i molt més La sortida a Blanes del dissabte 1 de juny va ser un èxit: va fer un dia radiant, que ens va permetre fer una visita esplèndida. Vam iniciar la jornada al jardí botànic Marimurtra, que vam recórrer dividits en dos grups, conduïts per dues guies molt dinàmiques i entusiastes. Ens van explicar tot tipus de detalls de les diferents zones del parc, de les diverses espècies d'arbres i plantes que s'hi cultiven des de fa anys. Els assistents (socis de Veu pròpia, alumnes dels cursos de Terrassa i membres del VxL) estaven organitzats en grupets de 7 i tenien encomanades unes tasques de recerca del jardí que van resoldre amb gran eficàcia i dedicació. També es van fer fotos en els llocs que tenien indicats: davant de la murtra, a les escales de Pius Font, al passeig de les araucàries, al bosc de bambú, al temple de Linné...

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter