25 anys fent bategar el català

CNL de Terrassa i Rubí

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Llistant 1 de 10 de 398 notícies disponibles
Dimecres, 26 de juny de 2019

Aprendre català llegint i xerrant: la proposta del Club de lectura del SLC de Rubí

Aprendre català llegint i xerrant: la proposta del Club de lectura del SLC de Rubí Entrevista a Èlia Garcia Ferrer, voluntària del Voluntariat per la llengua (VxL) que condueix el grup de Lectura Fàcil a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler de Rubí: Què et va portar a conduir el grup de Lectura Fàcil, ara fa tres anys? Tot va començar en un acte de cloenda dels cursos de català per a adults i del VxL. Jo tot just acabava d'obtenir el nivell C, quan vaig assabentar-me que estaven buscant una persona que es fes càrrec del grup de Lectura Fàcil. En un principi la meva idea era participar en el programa de parelles lingüístiques del VxL, però la possibilitat de conduir el grup de lectura em va semblar molt engrescadora i, alhora, tot un repte, així que sense pensar-m'ho gaire m'hi vaig oferir. Val a dir que jo en aquella època estava a l'atur i també era una manera de mantenir-me activa i de sentir-me útil.
Divendres, 21 de juny de 2019

Escape Room al Vapor, un final de curs molt animat

Escape Room al Vapor, un final de curs molt animat Dijous a la tarda vam fer l'esperat Escape Room al Vapor, la festa de final de curs del SLC de Terrassa. Alumnat, membres del VxL, col·laboradors, i tot l'equip del SLC de Terrassa vam passar unes hores d'intensa activitat, amb molt bon humor i animació. 
Dimarts, 18 de juny de 2019

Final de curs i cloenda del Voluntariat per la llengua a l'Ateneu de Rubí

Final de curs i cloenda del Voluntariat per la llengua a l'Ateneu de Rubí Les taules ben parades, amb els plats ben col·locats i el rètol del nom i el lloc de cada un i  les coloraines tan vistoses dels aliments que s'hi van veure, hauria fet l'enveja del xef d'un restaurant de luxe. L'organització de la festa vol fer palès des d'aquestes ratlles un fort aplaudiment al nostre alumnat.
Dilluns, 3 de juny de 2019

Sortida a Manresa amb Òmnium Cultural de Rubí

Sortida a Manresa amb Òmnium Cultural de Rubí El passat dia 2 de juny, diumenge, va tenir lloc una nova edició del "Sortim!", una activitat que Òmnium Cultural de Rubí organitza cada dos anys amb l'ajuda del Servei Local de Català.
Dissabte, 1 de juny de 2019

Sortida a Blanes: Marimurtra i molt més

Sortida a Blanes: Marimurtra i molt més La sortida a Blanes del dissabte 1 de juny va ser un èxit: va fer un dia radiant, que ens va permetre fer una visita esplèndida. Vam iniciar la jornada al jardí botànic Marimurtra, que vam recórrer dividits en dos grups, conduïts per dues guies molt dinàmiques i entusiastes. Ens van explicar tot tipus de detalls de les diferents zones del parc, de les diverses espècies d'arbres i plantes que s'hi cultiven des de fa anys. Els assistents (socis de Veu pròpia, alumnes dels cursos de Terrassa i membres del VxL) estaven organitzats en grupets de 7 i tenien encomanades unes tasques de recerca del jardí que van resoldre amb gran eficàcia i dedicació. També es van fer fotos en els llocs que tenien indicats: davant de la murtra, a les escales de Pius Font, al passeig de les araucàries, al bosc de bambú, al temple de Linné...
Dimarts, 28 de maig de 2019

Dia Internacional del Joc: I tu, jugues en català?

Dia Internacional del Joc: I tu, jugues en català? Amb motiu de la celebració del Dia Internacional del Joc, el 28 de maig, des del CNL de Terrassa i Rubí aprofitem per reflexionar sobre la importància de jugar en català.
Dilluns, 29 d'abril de 2019

Saps noms d’olives? Vine i participa en el joc!

Saps noms d’olives? Vine i participa en el joc! Dissabte 27 d'abril, el Centre de Normalització Lingüística de Terrassa va participar en la V Fira de l'Oliva de Terrassa.
Dimecres, 24 d'abril de 2019

Per Sant Jordi, una lectura popular amb molta participació

Per Sant Jordi, una lectura popular amb molta participació El dia de Sant Jordi, de nou un èxit a Rubí. El SLC ha participat en la lectura popular que s'organitza al bell mig de Rubí, a la plaça del Dr. Guardiet, entre parades de llibres i roses, amb un gran ambient.
Dimecres, 24 d'abril de 2019

Postals brossianes per Sant Jordi

Postals brossianes per Sant Jordi Al SLC de Terrassa, hem organitzat un taller de postals brossianes, amb el pensament que aquest és l'Any Joan Brossa. En algun grup s'ha explicat breument qui va ser Brossa i quina obra va realitzar.
Dimecres, 6 de març de 2019

Trobada de parelles lingüístiques a Rubí

Trobada de parelles lingüístiques a Rubí Un cop més l'Auditori de la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler fou l'espai on es van trobar les persones voluntàries i les aprenentes que es coneixien per primera vegada o que renovaven el seu compromís de seguir-se trobant per enraonar en català, i per gaudir d'una estona que, per a moltes parelles, ja és un espai per a l'amistat.

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter