25 anys fent bategar el català

CNL de Terrassa i Rubí

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Agenda

Dijous, 20 de juny de 2019

VxL i cursos

Festa de final de curs, amb menjars d'arreu del món

Com cada any per aquestes dates hem fet la festa de final de curs amb la participació de l'alumnat i les persones integrants del Voluntariat per la llengua.

A l'edifici modernista de l'Ateneu, en un primer moment, es van reunir voluntaris i aprenents per valorar com havia anat la 30 edició del Voluntariat per la llengua (VxL) a la ciutat.

A la Sala Noble de l'Ateneu vam repassar les activitats celebrades d'ençà del març, entre les quals vam destacar l'excursió a Manresa, patrocinada per Òmnium Cultural; el teatre, gràcies al Servei de Cultura de l'Ajuntament, que sempre ens obsequia amb entrades a meitat de preu per a VxL, i les diferents sortides que s'han fet amb el Centre Excursionista, el segon dimecres de cada mes. A més a més, voluntaris i aprenents van intercanviar opinions sobre la participació al programa, els costums a l'hora de fer petar la xerrada amb la parella lingüística i sobre els establiments col·laboradors, els quals conformen un dels pilars bàsics del VxL. Isaac Aguareles, responsable del programa de VxL, i Anna Prunés, coordinadora de Dinamització i Assessorament, van dinamitzar aquesta primera part de l'acte, que es va acabar amb el sorteig d'esmorzars i berenars amb què els establiments col·laboradors obsequien els participants.

Paral·lelament al jardí de l'Ateneu s'anava preparant la festa. Els protagonistes de la vetllada van ser els alumnes. Tothom va portar plats dels seus països d'origen. Les taules ben parades, amb els plats ben col·locats i el rètol del nom i el lloc de cada un i  les coloraines tan vistoses dels aliments que s'hi van veure, hauria fet l'enveja del xef d'un restaurant de luxe. L'organització de la festa vol fer palès des d'aquestes ratlles un fort aplaudiment al nostre alumnat.

Abans de donar el tret de sortida al bufet lliure, els alumnes i el VxL van haver de fer gana. Es va proposar un joc participatiu perquè es coneguessin persones de diferents cursos i practicar així la conversa . Després va venir el concurs del pa amb tomàquet. Deu parelles voluntàries es van disposar a fer pa amb tomàquet. Va quedar finalista qui va sucar les llesques amb menys temps. Es va obsequiar a tots els participants amb un punt de llibre dissenyar per a l'ocasió i el finalista, amb una medalla.

Les dues components del grup Betzuca ens van amenitzar la vetllada. Van tocar músiques d'arreu, cantades, això, sí, sempre en català. Ens va agradar l'actuació de Betzuca, però encara més ens hauria agradat que el públic del SLC hagués ballat una mica més... només vam aconseguir arrencar un parell o tres de balls... I és que hi havia tant menjar i era tan bo i les ganes de xerrar eren tantes i amb la calor feia tanta mandra moure's, que de tot plegat en resultà una gran tertúlia amb bona música de fons.


Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter