Comencen els cursos de català amb més de 21.000 inscripcions en tots els nivells i més oferta presencial

Cursos de català

  • Els canvis en les restriccions sanitàries permeten avançar cap a la normalitat: de 43 cursos presencials del darrer període es passa a 750, un 47 % de l'oferta general

  • Al CNL de Tarragona s’han fet fins ara 997 inscripcions en cursos de tots els nivells

El Consorci per a la Normalització Lingüística comença els cursos de català amb més de 21.000 inscripcions i un increment de presencialitat del 45 % respecte al total, amb més de 9.500 inscripcions presencials aquest setembre, al costat de les 641 inscripcions presencials de l'abril passat. AL CNL de Tarragona, s’ofereixen 36 cursos presencials, 21 cursos en línia i 7 cursos virtuals, amb 997 inscripcions en total.

En els cursos, alguns dels quals van començar ahir i altres comencen avui, 23 de setembre, i acaben el 13 de desembre, es continuaran aplicant les mesures de prevenció per la COVID-19 establertes per les autoritats sanitàries que, en aquesta ocasió, ja han permès ampliar la formació en format presencial. Així, l'oferta formativa actual de setembre contempla un 45 % de cursos en línia -amb un aprenentatge autònom i el seguiment asíncron d'un tutor- i un 47 % de cursos presencials o semipresencials -amb grups reduïts de persones. La resta de cursos s'ofereixen en modalitat virtual i semivirtual, amb sessions sincronitzades amb el tutor i amb la resta d'alumnes.

Els canvis en les restriccions sanitàries han fet possible un increment molt significatiu de presencialitat: s'ha passat dels 43 cursos presencials o semipresencials del darrer període d'abril a juliol, encara amb fortes restriccions per la pandèmia, als més de 750 cursos presencials d'aquest setembre.

La major part de les inscripcions d'aquest setembre, més de 13.600 (prop del 65 % del total) es concentren en els cursos de nivells inicials i bàsics, adreçats a persones amb pocs coneixements, o cap, de la llengua catalana.

Amb la finalitat de garantir l'atenció a les persones amb menys coneixement de la llengua i amb menys recursos econòmics, el CPNL manté la gratuïtat dels cursos de nivells inicials i bàsics i continua vigent la rebaixa del cost de la resta de nivells. Així mateix, el Consorci ha articulat un sistema per donar suport a les persones amb dificultats tecnològiques durant el període d'inscripció, amb atenció ciutadana personalitzada i assistència presencial, i ha prioritzat l'oferta de cursos presencials per a les persones que no tenen cap coneixement de la llengua, o en tenen pocs coneixements. Aquests alumnes opten majoritàriament pels cursos presencials, amb més de 8.500 inscripcions del total.

L'oferta diversa de cursos del Consorci permet desenvolupar les habilitats i estratègies necessàries per poder-se comunicar en català, tant en els usos orals més elementals com en els nivell de perfeccionament de la llengua oral i escrita, sempre amb l'objectiu de promoure i facilitar l'ús del català a tota la ciutadania i en tots els àmbits de la societat.


Valoració molt satisfactòria de cursos i professorat del CPNL

L'enquesta de valoració dels alumnes del CPNL del darrer període lectiu (d'abril a juliol) mostra un elevat grau de satisfacció dels participants en les modalitats virtual i en línia, els dos formats majoritaris que es van oferir ateses les restriccions sanitàries per la pandèmia.

Amb una participació d'un 20,9 % del nombre total d'alumnes (unes 4.800 valoracions), destaca l'elevada satisfacció general, amb una mitjana de 4,36 sobre 5, en el cas dels cursos en línia, i de 4,72 sobre 5, en els virtuals.

De les més de 3.000 persones que valoren la modalitat en línia, un 70,3 % recomanarien molt aquesta opció i un 14,7 % la recomanarien força. En el cas de la modalitat virtual, de les prop de 1.800 persones que la valoren, un 84,1 % la recomanarien molt, i un 9,4 % la recomanarien força.

Els alumnes que han respost l'enquesta destaquen la flexibilitat de les modalitats, el rigor i l'eficàcia del professorat, els recursos d'aprenentatge, la facilitat del sistema o la fluïdesa de les informacions i comunicacions.

Pel que fa al professorat, es constata una gran consideració i satisfacció en la valoració dels alumnes. En la modalitat en línia, el professorat es valora amb una mitjana de 4,42 sobre 5, i en la modalitat virtual, amb una mitjana de 4,7 sobre 5. Els participants destaquen, sobretot, l'organització, la motivació i la gran professionalitat dels docents del CPNL.

Serveis Centrals del CPNL

Vols compartir aquesta notícia?