Aquest estiu, activa el català als 142 establiments col·laboradors

Voluntariat per la llengua

Aquests darrers mesos 29 establiments han renovat la seva adhesió al programa del Voluntariat per la Llengua i 6 més s’han donat d’alta

Ara que s'ha acabat el curs 2020/2021, arriba el moment perquè els estudiants puguin posar en pràctica el que han après a l'aula. Per això, el Centre de Normalització Lingüistica de Tarragona proposa la campanya "Activa el català". Es tracta que durant l'estiu els alumnes no deixin de mostrar interès i curiositat per la llengua del país i la practiquin. Un dels recursos per fer-ho són els establiments col·laboradors del Voluntariat per la Llengua (VxL).

Els establiments que col·laboren amb el VxL faciliten que les persones que aprenen la nostra llengua puguin ser ateses i es puguin expressar en català, encara que el parlin amb dificultat. El personal dels establiments els atendrà i els animarà a continuar-lo parlant.

Aquest mes de maig, a Calafell, Valls i el Vendrell han renovat per dos anys més la seva adhesió al programa 29 establiments, i s'afegeixen als que encara estaven vigents a les mateixes poblacions, a més de les de Tarragona, Vila-seca, Salou i Constantí.  També cal destacar 3 establiments nous del Vendrell (Cal Joan, Bambi i la botiga de roba de dona Cotó) i 3 més de Valls (Ca la Vicky, Mà de Morter i Heura Musa).

En total, doncs, els alumnes poden dirigir-se a qualsevol dels 142 establiments per comprar-hi o demanar informació en català. Amb la seva implicació en el programa del Voluntariat contribueixen al foment de l'ús de la llengua i de la cohesió social. A Catalunya són gairebé 5.000 comerços, bars, restaurants, etc. on, a més de rebre una atenció personalitzada i de qualitat, les persones que ho volen poden practicar el català.

A més, els alumnes també poden activar el català demanant un voluntari que conversi amb ells una hora a la setmana durant deu setmanes, o escoltant cançons en català de les llistes que estan disponibles al compte del CPNL a Spotify, llegint en català, etc.

CNL de Tarragona

Vols compartir aquesta notícia?