L’exposició “Quan parles fas màgia” fa parada a Montblanc

Voluntariat per la llengua

Es podrà visitar a la Biblioteca Conangla i Fontanilles de Montblanc fins al 23 de juliol del 2021, després d’haver-se pogut veure a altres set poblacions de l’àmbit territorial del CNL de Tarragona

Del 5 al 23 de juliol del 2021 es podrà visitar a la Biblioteca Comarcal Conangla i Fontanilles de Montblanc l'exposició "Quan parles fas màgia", una mostra d'imatges que forma part de la nova campanya del Voluntariat per la llengua (VxL), un programa que es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari o voluntària, que parla català fluidament, i un aprenent o aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa.

Aquesta campanya vol animar les persones a afegir-se a aquest programa d'enriquiment lingüístic, cultural i personal que no ha parat de créixer des de la seva creació, el 2003. I ho fa a partir de la metàfora de la màgia. "Quan parles fas màgia" focalitza l'atenció en un aspecte clau del programa: la capacitat per fer créixer el català a través de la conversa i transformar la vida de les persones que hi participen a partir de la llengua. Una mostra de l'èxit del programa és que aquest novembre s'ha arribat a les 150.000 parelles creades des del seu inici.

Tot i que la campanya mostra tant la modalitat presencial com la virtual del programa, a partir de l'alerta sanitària provocada per la Covid-19, es promou que les converses de les parelles lingüístiques per practicar el català es facin a través de videoconferència.

Totes les persones que vulguin afegir-se al programa, com a aprenentes o com a voluntàries, ho poden fer a través de l'adreça electrònica vxl.tarragona(ELIMINAR)@cpnl.cat.

Paral·lelament, aquest mes de febrer s'han donat a conèixer un nou recurs de suport per a la conversa en català. Es tracta de tres vídeos amb el mag Eduard Juanola fent una sèrie de trucs, a partir dels quals proposa temes d'interès per encetar una conversa.

L'exposició es podrà visitar de dilluns a divendres, de 9 a 13 h, fins al 23 de juliol de 2021.

CNL de Tarragona

Vols compartir aquesta notícia?