L’exposició “Quan parles fas màgia” s'instal·la a Torredembarra

Voluntariat per la llengua

- Es podrà visitar a la Biblioteca Mestra Maria Antònia de Torredembarra fins al 12 de juny

- L’exposició va acompanyada de diverses accions per difondre el programa del VxL entre tota la població

Fins al 12 de juny del 2021 es podrà visitar a la Biblioteca Mestra Maria Antònia de Torredembarra l'exposició "Quan parles fas màgia", una mostra d'imatges que forma part de la nova campanya del Voluntariat per la llengua (VxL), un programa que es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari o voluntària, que parla català fluidament, i un aprenent o aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa.

Aquesta campanya vol animar les persones a afegir-se a aquest programa d'enriquiment lingüístic, cultural i personal que no ha parat de créixer des de la seva creació, el 2003: actualment ja hem passat les 150.000 parelles creades. A Torredembarra, el 2019 es va fer la primera edició i es van crear 10 parelles. D’aquestes, posteriorment n’han continuat algunes en format virtual.

Tot i que la campanya mostra tant la modalitat presencial com la virtual del programa, a partir de l'alerta sanitària provocada per la Covid-19, es promou que les converses de les parelles lingüístiques per practicar el català es facin a través de videoconferència. Totes les persones que vulguin afegir-se al programa, com a aprenentes o com a voluntàries, ho poden fer a través de l'adreça electrònica vxl.tarragona(ELIMINAR)@cpnl.cat.

Finalment, durant el temps que dura l’exposició, gràcies al suport de l’Ajuntament de Torredembarra s’estan preparant altres accions de difusió i suport del programa del VxL. Per exemple, s’està creant una xarxa d’establiments col·laboradors, comerços que esdeven espais segurs d’ús del català, on tots els aprenents hi poden practicar la llengua amb la seguretat que hi trobaran ajut i empatia.

L'exposició es pot visitar a qualsevol hora, ja que està oberta a l’exterior.

CNL de Tarragona

Vols compartir aquesta notícia?