1.000 cançons en català a l'abast

Oci i consum

El compte del CPNL a Spotify té 17 llistes de cançons en català i vora 1.800 seguidors.

Amb la finalitat de divulgar el català en l'àmbit musical i fer més atractiu l'aprenentatge de la llengua, el Consorci per a la Normalització Lingüística va crear fa uns mesos un compte propi a Spotify.

Durant aquestes setmanes, s'ha donat a conèixer a totes les emissores de ràdio i televisió de l'àmbit del CNL de Tarragona -comarques del Tarragonès, Alt Camp, Conca de Barberà i Baix Penedès-, amb la intenció que els ajudi a augmentar o consolidar la seva oferta de música en català a la programació. Entre aquestes, el 28 d'abril Espluga FM Ràdio va fer una entrevista a Enric Garriga, tècnic del CNL de Tarragona i membre de l'equip que ha creat i que gestiona aquestes llistes. Va poder explicar la gènesi de la iniciativa, el ressò que ha tingut i els projectes de futur (escolteu l'entrevista més avall).

El compte conté 17 llistes gairebé 1.000 cançons en català que combinen criteris de selecció diversos. D'una banda, hi ha llistes amb temes d'estils musicals concrets, com "Ska, Reggae i ritmes jamaicans", "Rap, Hip Hop i Trap", "Folk i tradicional" o "Electrònica". També s'han creat llistes per acompanyar en determinats estats d'ànim o situacions vàries, com "Fem dissabte", "Entre llibres i pantalles", "De relax", "De festa" o "Fil MusiCAT". 

Finalment, sobretot pensat per a aprenents de català, el compte disposa d'un recull important de temes per aprofundir en la cultura, la història, la poesia, la literatura o les variants dialectals, que permeten donar a conèixer la cultura a través de la música. En aquest apartat hi ha les llistes "Cant, cante, canti, canto", "Poemes cantats", "Històries i costums", "El fenomen del Rock català" i "Nova cançó".


Entrevista feta al TNL Enric Garriga el 28 d'abril a Espluga FM Ràdio.

CNL de Tarragona

Vols compartir aquesta notícia?