Sessions sobre les principals eines lingüístiques en línia per als treballadors de l’Ajuntament de Tarragona

Assessorament lingüístic

Hi van assistir un total de 60 persones,  repartides en quatre sessions d'una durada de 90 minuts.

La setmana passada, el CNL de Tarragona va fer quatre sessions sobre eines lingüístiques a Internet. L'objectiu era que el personal que ha de redactar documents conegui els principals recursos al seu abast per resoldre dubtes lingüístics i, d'aquesta manera, els ajudi a escriure amb correcció i de forma eficient. En total es van fer quatre sessions amb 15 alumnes cadascuna, totes elles en modalitat virtual.

La sessió constatava que existeixen moltes eines disponibles, però es van destacar les imprescindibles. Sobretot, es va explicar amb detall el funcionament del servei de consultes lingüístiques Optimot de la Generalitat, que cerca resultats en diverses fonts. També, com a recursos complementaris, es van presentar el portal ésAdir, del servei lingüístic de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, i el portal del Centre de Terminologia TERMCAT; el diccionari normatiu DIEC2 i el de sinònims d'Albert Jané, i els diccionaris que ofereixen els portals d'Enciclopèdia Catalana i de la Larousse. També es va ensenyar el funcionament dels verificadors ortogràfics més fiables (Softcatalà i Language Tool), i dels traductors de Softcatalà, SALT i Google. La sessió acabava presentant la pàgina del CPNL que recull tots aquests recursos i molts més.

Hi ha l'acord amb l'Ajuntament que aquesta acció formativa es repeteixi periòdicament per tal que tots els treballadors municipals coneguin aquestes eines en benefici de la qualitat de les seves comunicacions. La valoració que n’han fet els assistents és molt bona (8,8 punts de 10, de mitjana) i el comentari més repetit és que els hauria agradat allargar la sessió per aprofundir més en les possibilitats de totes les eines.

La col·laboració amb l'Ajuntament de Tarragona continua perquè aquests mesos de maig i juny ja s'estan preparant unes sessions sobre la comunicació amb els ciutadans per al personal que fa atenció al públic.

Aquestes sessions són serveis del SAL (Servei d'Assessorament Lingüístic) del CPNL, que també es poden organitzar per a entitats i empreses.

CNL de Tarragona

Vols compartir aquesta notícia?