Es renova la xarxa d'establiments col·laboradors per practicar el català

Voluntariat per la llengua

Els establiments es comprometen a atendre en català els aprenents que vulguin practicar la llengua oral en un context real i un clima de cordialitat

Durant aquests darrers mesos, un total de 49 establiments de Vila-seca, Valls, Constantí, Calafell i Tarragona han renovat la seva adhesió al programa del Voluntariat per la Llengua. D'aquesta manera, refermen el seu compromís durant dos anys per col·laborar amb el CPNL perquè els alumnes dels cursos de català i les parelles lingüístiques del Voluntariat per la Llengua puguin practicar el català en un context real.

Concretament, aquests establiments es comprometen a atendre els aprenents en català, encara que el parlin amb dificultat, i així afavorir el seu aprenentatge. Aquest és un projecte transversal del CPNL, atès que es pretén incidir sobre bons usos en el món del comerç, afavorir el coneixement de l'entorn, acostar el comerç local als aprenents de català i facilitar que l'alumne practiqui allò que aprèn a l'aula en contextos reals.

La realització de pràctiques lingüístiques als establiments forma part de la programació dels cursos de nivell bàsic 3 i són optatives en altres cursos i la valoració que se'n fa és molt positiva, tant per part dels aprenents com per part dels establiments. Aquests, especialment, agraeixen el foment que es fa del comerç de proximitat entre els alumnes, que, normalment, són nouvinguts al poble.

En aquests moments, al territori del CNL de Tarragona (comarques del Tarragonès, Baix Penedès, Alt Camp i Conca de Barberà), en total hi ha 129 establiments compromesos amb l'ensenyament de català, que es poden identificar per la presència d'un adhesiu. La llista es pot anar ampliant si hi ha altres establiments que s'hi volen afegir.

CNL de Tarragona

Vols compartir aquesta notícia?