Més de 700 jocs i joguines en català a les botigues tarragonines

Oci i consum

A les 26 botigues de l'àmbit del CNL de Tarragona adherides al programa "I tu, jugues en català?" es poden trobar 723 joguets en aquesta llengua

Pels volts de Nadal i Reis és el període en què es compren més joguines i per aquest motiu el CPNL intensifica la seva campanya "I tu, jugues en català?". Aquesta campanya fomenta l'ús del català a través del joc i dona a conèixer l'oferta de jocs en català i les botigues que els venen. A l'àmbit del CNL de Tarragona (comarques del Tarragonès, Baix Penedès, Alt Camp i Conca de Barberà), actualment hi ha 26 establiments adherits que es comprometen a donar visibilitat al seu estoc de jocs en català i a augmentar-lo, en la mesura que els sigui possible.

Fins a final de 2020, el nombre de jocs en català que es poden trobar en el conjunt d'aquestes botigues arriba a les 723 referències, entre jocs de taula, trencaclosques, llibres joc i joguets. Un dels objectius específics és que cada botiga incrementi tant com pugui la seva oferta, cosa que ha passat en la majoria de les botigues. Per ajudar-los, el CPNL disposa del catàleg més complet de jocs en català, amb un total de 1.112 referències. Aquest catàleg s'actualitza permanentment i permet fer cerques per edats dels destinataris, per fabricants i per tipus de joc.

L'any passat, i amb els mateixos objectius generals, la campanya també va produir vídeos sobre jocs clàssics, com el parxís, el Catan, el Monopoly, els escacs, el dòmino... Per veure'ls cal anar al canal de la campanya de Youtube.

Amb l'objectiu de fomentar el joc i, especialment, el joc en català, la campanya es manté oberta i ja es preparen activitats per Sant Jordi, pel Dia Internacional del Joc (28 de maig), etc.

CNL de Tarragona

Vols compartir aquesta notícia?