25 anys fent bategar el català

CNL de Tarragona

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimecres, 15 de juliol de 2009

El CNL de Tarragona forma part dels jurats dels premis i ajuts per estendre l'ús del català que convoca l'Ajuntament

El Servei de Política Lingüística de l’Ajuntament de Tarragona (SPLAT) ha convocat el I Premi a Projectes per Estendre l’Ús del Català a Tarragona i una línia d’ajuts a entitats per a projectes de foment de l’ús del català a Tarragona.

El CNL de Tarragona forma part dels jurats dels premis i ajuts per estendre l'ús del català que convoca l'Ajuntament

Els premis i ajuts els convoca per primera vega el Servei de Política Lingüistica de l'Ajuntament de Tarragona

Segons Rosa M. Rossell, tinenta d'alcalde que dirigeix l'SPLAT, són dues cares de la mateixa moneda amb una sola finalitat: implicar la ciutadania en el foment de l’ús del català a Tarragona. La convocatòria tindrà un caràcter anual.

El jurat el formaran representants de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat, del Centre de Normalització Lingüística de Tarragona i del Departament de Filologia Catalana de la URV, i el presidirà la tinenta d’alcaldia de Cultura, Patrimoni Històric i Ensenyament i consellera de Política Lingüística, Rosa M. Rossell.

 

Projectes aplicables a la ciutat

Pel que fa al Premi (bases en PDF), Rossell ha declarat que “la finalitat bàsica és poder portar a la pràctica projectes innovadors per fer augmentar l’ús de la llengua catalana a Tarragona i estimular la generació d’idees en aquest sentit”. S’hi pot presentar qualsevol persona, entitat, empresa o col·lectiu. Els projectes que aspirin al premi han de ser aplicables a la realitat sociolingüística de Tarragona i han de preveure actuacions per fer augmentar l’ús de la llengua catalana a la ciutat.

A l’hora d’escollir el treball guanyador, es tindrà en compte l’originalitat del projecte i l’adequació a la realitat sociolingüística de Tarragona, així com la capacitat per arribar a persones joves, a persones nouvingudes i a persones la llengua habitual de les quals no és el català. També es valorarà la capacitat per afavorir la participació i la implicació ciutadana en les actituds responsables cap a la llengua catalana i cap a la diversitat lingüística en general.

L’import del premi és de 3.000 euros, que es podran atorgar a un sol projecte o repartir-se entre un premi de 2.400 euros i un accèssit de 600. Els treballs poden presentar-se entre l’1 de setembre i el 10 d’octubre a l’OMAC. Rossell també ha destacat que es farà difusió del premi arreu del domini lingüístic, cosa que ajudarà a projectar Tarragona com a ciutat compromesa amb la llengua catalana.

D’altra banda, la línia d’ajuts (bases en PDF) a entitats va destinada a associacions sense afany de lucre, de Tarragona o de fora de la ciutat, que impulsin projectes de foment de l’ús del català a Tarragona durant l’any 2009. Les sol·licituds es poden presentar a l’OMAC fins al 16 d’octubre. La consellera ha afirmat que, tot i que la convocatòria està oberta a tota mena d’entitats, “ens agradaria que s’hi presentessin associacions que no actuïn només en l’àmbit de la defensa de la llengua, sinó entitats que actuïn preferentment en altres àmbits: associacions juvenils, associacions de veïns, associacions de nouvinguts, etc.”. D’aquesta manera s’aconseguiria treballar per a la normalització lingüística des de tots els àmbits.


SPLAT- SLC de Tarragona

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes