25 anys fent bategar el català

CNL de Tarragona

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dilluns, 18 de març de 2019

El SL de Tarragona participa a la Jornada de Comunicació de Pimec

El Servei de Català de Tarragona ha participat, per segon any, a la jornada de sensibilització Comunica't, de Pimec Comerç Tarragona que ha tingut lloc a la seu de l'organització el dijous 14 de març, amb una vintena d'inscrits.

El SL de Tarragona participa a la Jornada de Comunicació de Pimec

La sessió s'emmarca en el conveni de col·laboració entres les dues organitzacions i en el programa Comunica't, de millora de la gestió de la comunicació per part de petites empreses, emprenedors, organitzacions comercials i empresarials i comerços.

La matinal constava de tres parts. A la primera, Nèstor Cumplido, periodista i expert en comunicació de Pimec, va fer una presentació de sensibilització sobre la importància de la comunicació en el dia a dia del comerç i les empreses (de qualsevol dimensió), com gestionar-la, la necessitat d'elaborar i aplicar un pla de comunicació, les eines necessàries per aquest pla i com ha evolucionat la comunicació 2.0. El segon bloc va anar a càrrec de José Luís Matilla i Xavier Ríos, de Linkinsix, digital marketing professionals, que van exposar precisament en què consisteix la comunicació 2.0 a l'era digital actual: el màrqueting digital, el web d'empresa, la marca, la publicitat i les campanyes d'imatge a traves de i mitjançant les xarxes socials, posicionament a internet, el comerç en línia...

El pla tarragoní

La intervenció del tècnic de SLC de Tarragona, Enric Garriga, es va centrar a explicar les eines i recursos lingüístics que inclou el programa Comunica't, majoritàriament relacionades amb el CPNL i la DGPL: Optimot, Termcat, Softcatalà, Parla.cat, VxL, Traductors en línia, Llenguatest i la nostra pròpia web. Sobre aquests recursos, el tècnic va explicar la utilitat que poden tenir segons el tipus de comerç o empresa dels presents a la sessió. Es van detallar les eines de consulta lingüística Optimot i els diccionaris especialitzats del Termcat; l'eina d'anàlisi Llenguatest i la versió completa de l'Indexplà; els establiments voluntaris i les pràctiques lingüístiques dels nostres alumnes i de les parelles del VxL i l'autoformació a distància amb Parla.cat.

Ja dins el web del CPNL, es va mostrar el del CNLT amb especial atenció a l'apartat de "català i empresa", on tenim tota la informació del Pla de normalització lingüística per al comerç de Tarragona, del qual se'n destacar les principals accions realitzades fins ara i les previsions per a aquest 2019 (com ara els concursos de Sant Jordi), i els acords de col·laboració i les actuacions planificades amb bona part del teixit socioeconòmic de la ciutat, tant institucional com d'organitzacions de comerciants i botiguers.

Finalment, els assistents a la sessió formativa van rebre una carpeta amb diversos opuscles i tríptics, que se'ls van explicar: opuscle del Pla de NL de Tarragona (en 5 idiomes), 8 raons perquè l'empresa parli en català, Connecta't al català (CNLTarragona), Servei d'assessorament lingüístic, el Llenguatest imprès i el del pla Emmarca't 50 raons per fer marca en català.Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter