25 anys fent bategar el català

CNL de Tarragona

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimecres, 28 de juny de 2017

La cartoixa d'Escaladei, escenari de la cloenda del curs escolar a Tarragona

Un grup d'unes cinquanta persones compost per alumnes, professors i participants en el programa del Voluntariat per la llengua del Servei de Català de Tarragona van fer una visita, el 27 de juny passat, a la cartoixa d'Escaladei (Priorat), com a activitat de cloenda del curs escolar.

La cartoixa d'Escaladei, escenari de la cloenda del curs escolar a Tarragona

Foto de família del grup que va fer la visita.

Un grup d'una cinquantena de persones va fer una visita guiada al monestir cartoixà

Després d'arribar a la mateixa cartoixa i d'admirar la bellesa del lloc, als peus de la serra de Monsant, el grup es va dividir en dos per seguir una visita guiada que va resultar molt interessant.

La cartoixa de Santa Maria d'Escaladei va ser fundada al segle XII per Alfons el Cast. Es tracta de la primera cartoixa creada a la Península Ibèrica, pertanyent a l'orde dels cartoixans, procedent de Grenoble (França).

La cartoixa d'Escaladei va estar en funcionament fins al segle XIX, quan el 1836 hi va haver a Espanya la famosa Desamortització de Mendizábal, en virtut de la qual es van produir expropiacions massives de les terres i els béns eclesiàstics. A partir dd'aquest moment, amb l'exclaustració forçosa dels monjos, la cartoixa d'Escaladei va ser objecte d'un saqueig i una espoliació impunes, alhora que el recinte quedava abandonat i en ruïnes.

Actualment depèn del Museu d'Història de Catalunya i es pot visitar des del 1998. El 2013 va ser reinaugurada, després dels últims treballs de restauració.

El grup va poder contemplar les restes dels diferents claustres, l'església i el refetor, com també una cel·la reconstruïda, amb les seves diferents estances i un jardí propi.

Finalment, el grup es va fer una foto de família a l'entrada del recinte i es va desitjar un molt bon estiu i un feliç retrobament al setembre amb el nou curs escolar.


SLC de Tarragona

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes