25 anys fent bategar el català

CNL de Tarragona

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Divendres, 12 de febrer de 2016

Celebració del Dia Internacional de la Llengua Materna

La setmana del 22 al 28 de febrer es faran diverses activitats per donar a conèixer el Dia Internacional de la Llengua Materna. Concretament, els actes tindran lloc a les localitats de Tarragona, Calafell, Montblanc, Constantí i Valls.

Celebració del Dia Internacional de la Llengua Materna

Els serveis del CNL de Tarragona el celebraran a les aules

A Tarragona tindrà lloc l'acte central de celebració del Dia Internacional de la Llengua Materna el dia 22 de febrer, amb la taula rodona "Parlar dues llengües a casa, o més?", coorganitzat amb la Direcció General de Política Lingüística, la Biblioteca Pública de Tarragona i altres institucions. Es farà al carrer Major, 14, a les 19.30 hores.

A Calafell s'han previst aquests actes de celebració del  Dia Internacional de la Llengua Materna:

  • Del 15 al 27 de febrer: exposició de diaris del món, en diferents llengües i alfabets i de diferents països (més de 30), a la Biblioteca Ventura Gassol.
  • Dimarts 23 de febrer, 11 h: celebració del Dia Internacional de la Llengua Materna, amb lectura de fragments dels  diaris de l'exposició a càrrec dels alumnes en la seva llengua, i visita a la Biblioteca. Acte intern per a alumnes de tots els cursos de català de Calafell.

Al Servei Comarcal de Català de la Conca de Barberà, els alumnes del curs de nivell Bàsic 1 de Montblanc, del programa Apren.cat, llegiran textos en la seva llengua materna i faran una presentació en català.

A Constantí se celebrarà el dia 22 de febrer, amb sessions de traducció al català d'articles de la Viquipèdia. En aquesta Viquimarató hi participaran alumnes dels instituts i dels cursos de català per a adults del municipi.

A Valls hi ha previstos els actes següents:

  • Dilluns 22, a les 11. 30 h: els alumnes del curs de nivell Bàsic 1, del programa Apren.cat, faran la presentació en català i en la seva llengua materna i confeccionaran un mural multilingüe a classe.
  • ​Dimarts 23, a les 11 h: els alumnes del curs de nivell Bàsic 2 faran la lectura de textos breus en la seva llengua materna.

A banda d'això, la resta de serveis del Centre faran activitats de comentari de les llengües maternes a les aules.


CNL de Tarragona

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes