25 anys fent bategar el català

CNL de Tarragona

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimarts, 20 de gener de 2015

El CNL de Tarragona signa un conveni amb l'Hospital Sociosanitari Francolí

El Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Tarragona, el Departament de Cultura de la Generalitat i l'Hospital Sociosanitari Francolí (Tarragona) van signar, a finals del mes de desembre passat, un conveni de col·laboració.

El CNL de Tarragona signa un conveni amb l'Hospital Sociosanitari Francolí

Hospital Sociosanitari Francolí (foto: Tarragona Ràdio).

L'acord preveu que alumnes de català hi facin activitats per als usuaris

L'objectiu d'aquest conveni és fomentar la presència i l'ús del català entre els usuaris de l'hospital tarragoní.

En el cas del CNL de Tarragona, la col·laboració es concretarà, d'una banda, amb unes activitats dutes a terme per alumnes del Servei de Català (SLC) de Tarragona, i, de l'altra, aportant al centre hospitalari material divers de suport a la lectura en català i l'aprenentatge de la llengua.

Concretament, per celebrar el Dia Internacional de la Llengua Materna (21 de febrer), els alumnes del nivell Elemental 3 visitaran l'hospital i explicaran als seus usuaris com és la seva cultura i com són les llengües que es parlen als seus països. I per Setmana Santa i durant les festes de Nadal, diferents aprenents del SLC de Tarragona aniran al Sociosanitari Francolí a cantar cançons en català.

Així mateix, el Departament de Cultura, a través de la Direcció General de Política Lingüística a Tarragona, ha gestionat l'actuació al centre sanitari de diferents grups de la Mostra de Teatre Jove de Tarragona per al 27 de març (Dia Internacional del Teatre), i també l'activitat "La veu em frisa", consistent a fer lectures literàries en veu alta el dia de Sant Jordi.

Per la seva banda, el centre hospitalari es compromet a difondre entre els seus usuaris la informació sobre els cursos de català del CNL de Tarragona i sobre el programa del Voluntariat per la llengua.


SLC de Tarragona

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter