25 anys fent bategar el català

CNL de Tarragona

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Diumenge, 22 de juny de 2014

El CNL de Tarragona festeja els 25 anys seus i del Consorci

El Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Tarragona va celebrar els seus 25 anys d'existència i els del Consorci per a la Normalització Lingüística en un acte que va tenir lloc el 20 de juny passat a la Casa Canals de Tarragona.

El CNL de Tarragona festeja els 25 anys seus i del Consorci

Les autoritats tallen el pastís.

A l'acte hi va haver parlaments, vídeo, música i pastís de commemoració

La celebració va comptar amb la presència d'Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística i presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), i de Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona.

L'acte de celebració va constar de dues parts. En la primera es van rebre les autoritats i els assistents amb un photocall a l'entrada de la casa senyorial del segle XVIII, a la Part Alta de la ciutat. L'acte va ser conduït per la periodista vallenca Raquel Sans.

Entre d'altres, van assistir a l'acte el delegat del Govern, Joaquim Nin; l'alcalde de Salou, Pere Granados; l'alcaldessa de Puigpelat, Marta Blanch; el director dels Serveis Territorials del Departament de Cultura, Jordi Agràs; l'expresidenta del CNL de Tarragona, Carme Vericat; regidors de diversos ajuntaments de l'àmbit del CNL; el gerent del CPNL, Josep Madorell; una representant del Departament d'Ensenyament, Sílvia Rodas; representants de diverses entitats del territori (APELLC, Òmnium Cultural del Tarragonès, Plataforma per la Llengua, etc.); el personal del CNL de Tarragona i voluntaris i alumnes de diversos serveis del CNL.

El president del Consell de Centre, Santi Pallàs, va iniciar els parlaments explicant els canvis que el CNL de Tarragona ha experimentat  al llarg d'aquest quart de segle. A continuació, es va projectar un vídeo que s'havia preparat per a l'ocasió. Seguidament, la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, va parlar de la significació del CPNL com a instrument d'extensió del coneixement del català i de foment de la cohesió social.

L'acte va continuar amb les entrevistes a alumnes, voluntaris i als dos directors que ha tingut el CNL de Tarragona --Joan Cavallé i Rosa Ibarz--, i a Maria Jesús Clua, en nom dels treballadors. Carme García i Borja Muñoz van parlar en nom dels alumnes, i Rafel Pastrana i Xuelin Wang com a membres del programa del Voluntariat per la Llengua.

L'alcalde de Tarragona va cloure l'acte lloant l'experiència dels alumnes i voluntaris com a exemple de cohesió i d'integració a través de la llengua catalana.

La primera part de l'acte va acabar amb la interpretació musical de la guitarrista Marta Porras Alonso, de l'Escola i Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona.

La segona part, la recepció al jardí de Casa Canals, va començar amb la sopresa de la tarda: el pastís de celebració que va preparar l'alumna de nivell Elemental de Constantí Verónica Scozzina. El pastís estava fet amb els colors i els logos institucionals del CPNL. Les autoritats assistents van fer el primer tall i, a continuació, el Robert, del catèring Xef, i la Verònica van repartir el pastís entre els assistents. La festa va acabar amb cava i refrescos i una foto de família.


CNL de Tarragona
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter