25 anys fent bategar el català

CNL de Sabadell

← Inici del CPNL

Altres centres


Parlemnos

Presentació

“Parlem-nos” és un recull fotogràfic de parelles lingüístiques i d’alumnes del CNL de Sabadell arribats a Catalunya en els darrers tres anys, de diferents procedències geogràfiques. Hi ha representades 40 nacionalitats diferents, i un total de 47 alumnes i 31 parelles lingüístiques.

Amb l’exposició es vol reflectir la situació dels immigrants que fan l’esforç per aprendre la nostra llengua, d’una banda, i la dels catalans que fan l’esforç d’ajudar-los en aquest aprenentatge, de l’altra. En aquesta línia, es vol motivar els catalanoparlants perquè no canviïn de llengua en parlar amb els estrangers i també es pretén buscar un apropament del català als immigrants.

Les fotografies de l’exposició, realitzades per Berta Tiana(ELIMINAR), fotògrafa sabadellenca, inclouen unes breus dades sobre els protagonistes i una cita seva, extreta de les entrevistes que els hem fet prèviament a les sessions fotogràfiques. Tot plegat es complementa amb un llibre (catàleg recull) i un DVD (reportatge de la producció).

L’exposició té un format fàcil de transportar, per tal de possibilitar-ne la itinerància, que està prevista en diferents espais de la ciutat de Sabadell i als municipis de Sant Quirze del Vallès, Castellar del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Palau-solità i Plegamans i Polinyà. També es preveuen diferents actes d’inauguració i paral·lels a l’exposició: xerrades, tertúlies, recitals, concerts, visites concertades amb material didàctic elaborat específicament per a l’exposició, etc.

L’origen de l’exposició cal buscar-lo en les propostes similars (tot i que amb diversos formats) que s’han elaborat als serveis de català de la Selva, de Manresa, de Terrassa, de Granollers i, recentment, al del Prat de Llobregat.


Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes