El Centre de Normalització Lingüística de Sabadell ha ofert 850 places per aprendre català

Cursos de català

Durant tot el mes de desembre el CNL de Sabadell va obrir el segon període de matriculació dels cursos de català per a adults del curs 2021-22, amb un increment important en l'oferta de la modalitat de cursos presencials.

L'oferta general ha estat de 26 grups i inclou cursos dels nivells oral, inicial i bàsic, adreçats a les persones nouvingudes o que fa poc que viuen a Catalunya, i del nivell de suficiència.

Alguns d'aquests graus s'ha ofert en la modalitat semipresencial, una modalitat tutoritzada que permet combinar el treball individual en línia a través d'una plataforma virtual amb sessions presencials que es fan amb el tutor i els companys d'aula.

La resta d'oferta formativa ha estat de cursos en línia, un total de 15, que abracen tot el ventall de graus des del bàsic 1 fins al nivell superior. Aquesta modalitat  proposa un aprenentatge autònom en què l'alumne aprèn a través del guiatge dels plans de treball que s'ofereixen a la plataforma virtual, d'activitats per a la pràctica en l'entorn virtual i del suport d'un professor en línia.

Aquest trimestre el CNL de Sabadell ha tingut més de 700 inscripcions, repartides entre Sabadell i les poblacions de Sant Quirze del Vallès, Castellar del Vallès, Santa Perpètua de la Mogoda, Palau-solità i Plegamans i Polinyà. La majoria, gairebé el 78%, dels nivells oral, inicial i bàsic, és a dir, adreçats a persones nouvingudes. Bona part d'aquests alumnes que comencen l'aprenentatge de la llengua catalana segueixen els cursos posteriors, mostra que l'afany de fidelització del CNL dona els seus fruits.

Al mes de març s'obrirà el nou període per demanar proves de col·locació per a la inscripció del tercer trimestre. Qualsevol persona interessada pot adreçar-se al web del Consorci per a la Normalització Lingüística i demanar-la (www.cpnl.cat).   

Vols compartir aquesta notícia?