El Voluntariat per la llengua participa en el Sant Jordi de Nadal del TRESC

Voluntariat per la llengua

Quatre parelles lingüístiques van llegir diumenge una selecció de contes de Quim Monzó.
L'estand del VxL va ser punt d'informació i d'inscripció en el programa durant tot el cap de setmana

El Voluntariat per la llengua (VxL) ha estat present a la 8a edició de la fira literària Sant Jordi de Nadal, que ha organitzat el TRESC a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona.

Durant tot el cap de setmana, el VxL hi ha participat amb un estand com a punt d'informació i d'inscripció en el programa, pel qual han passat molts dels visitants a la fira. Una vintena de persones s'han incorporat ja al VxL com a voluntaris o com a aprenents i en breu se'ls assignarà una parella lingüística per practicar-hi el català.

D'entre els materials que els visitants es podien endur, hi havia exemplars dels nou números de la col·lecció Parlem tu i jo i també targetes amb el codi QR per accedir als materials en línia Fils de conversa i Màgia per conversar, recursos que la Secretaria de Política Lingüística posa a l'abast de les persones interessades a practicar la llengua en situacions quotidianes. A més, tothom que es va apropar a l'estand va rebre una llibreta i una ronyonera d'obsequi.


Lectures compartides

Vuit integrants de parelles del VxL que es gestionen des dels centres de normalització lingüística de Barcelona, L'Heura (Santa Coloma de Gramenet) i l'Hospitalet de Llobregat van participar diumenge al migdia en la lectura d'una selecció de contes de Quim Monzó, a la sala de Bàscules. En concret, van ser sis relats breus d'El perquè de tot plegat i dos de Guadalajara, que van interpretar tant els voluntaris com les aprenentes (de l'Uruguai, l'Argentina o Colòmbia). L'enregistrament d'aquestes lectures es podrà veure a Voluntariat TV.

En aquest enllaç es pot veure l'àlbum de fotografies de les dues jornades.

Sant Jordi de Nadal és la fira literària més multitudinària de l'hivern a Barcelona, punt de trobada entre autors i els seus públics, amb tota mena d'activitats al voltant del foment del llibre i de la promoció de la lectura que ofereixen una experiència cultural completa.

Vols compartir aquesta notícia?