El CNL de Sabadell amplia l’oferta de cursos presencials per fomentar l’ús oral del català

Cursos de català

La inscripció del nou període de cursos és del 16 al 21 de desembre.

La inscripció del nou període de cursos és del 16 al 21 de desembre.

Si algú necessita ajuda per formalitzar la inscripció podrà sol·licitar matrícula assistida.

El CNL de Sabadell ofereix en aquest període el 70 % dels cursos en modalitat presencial.

Per accedir als cursos cal fer una prova de col·locació que permeti assignar als futurs alumnes el nivell adient segons els seus coneixements. Aquestes proves, que són un requisit per a la inscripció, es poden sol·licitar fins al 10 de desembre. La inscripció dels cursos que començaran al gener tindrà lloc del 16 al 21 de desembre i estarà marcada per l'ampliació de l'oferta dels cursos presencials. L'objectiu és facilitar l'ús oral del català entre els alumnes dels primers nivells d'aprenentatge.

La prova de col·locació té una validesa de dos anys, és gratuïta i es pot fer en línia. En queden exemptes les persones que acreditin el nivell amb una titulació oficial de la Secretaria de Política Lingüística o les que hagin fet un curs al CPNL a partir de l'any 2005. Tampoc han de fer prova de col·locació les persones que han de començar l'aprenentatge des del nivell més bàsic.

Un cop sol·licitada la prova de col·locació o acreditat el nivell, es podrà formalitzar la inscripció en línia a través del portal d'inscripcions. Les persones que hagin fet un curs al CPNL en els darrers 12 mesos s'hi podran inscriure el 16 i 17 de desembre, com a alumnes preferents. La resta de persones interessades tindran accés a la inscripció general, els dies 20 i 21 de desembre.

Si algú necessita ajuda per formalitzar la inscripció pot sol·licitar una matrícula assistida trucant per telèfon al CNL de Sabadell (tel. 937 478 340) a partir de l'1 de desembre.Cursos i propostes per dur el català de l'aula al carrer

El CPNL posa a disposició de la ciutadania una àmplia oferta de cursos generals i homologats, amb certificació oficial, des dels nivells inicials i bàsics, adreçats a les persones sense cap coneixement o amb pocs coneixements de la llengua, fins als nivells més avançats, per a aprenents que volen millorar o perfeccionar les seves habilitats comunicatives orals i escrites en català.

Els cursos de català del CPNL són gratuïts per als nivells inicials i bàsics per facilitar al màxim la introducció de nous parlants a l'aprenentatge de la llengua. Així mateix, els cursos de nivells més avançats disposen de reduccions, d'acord amb determinats supòsits.

Els cursos de català s'adapten al màxim a les necessitats dels aprenents: s'ofereixen en diverses franges horàries, en el cas dels cursos presencials, i amb un sistema innovador i modern, en el cas dels cursos en línia.

Tant la modalitat presencial com la virtual disposen de propostes complementàries per practicar la llengua fora de l'aula, com el Voluntariat per la llengua o les pràctiques lingüístiques en establiments col·laboradors.

Vols compartir aquesta notícia?