El passat 7 de juliol es va celebrar per via telemàtica el Consell del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Sabadell

CPNL

El CNL segueix apostant per la virtualitat com a modalitat preferent, tant a l'hora d'impartir els cursos com en les trobades de les parelles lingüístiques. En la sessió, s'hi van aprovar la Memòria 2020 i el Projecte d'activitats 2021.

Pel que fa a la Memòria, es va destacar l'excepcionalitat viscuda a partir del març del 2020 que va comportar l'adequació de les activitats del CNL a la situació generada per pandèmia. El canvi principal va ser que a partir d'aquest moment l'oferta formativa va passar a ser gairebé exclusivament en les modalitats semipresencial i en línia. Es van dur a terme 91 cursos, 51 de presencials i 40 en línia, amb 1.427 inscripcions, i 121 activitats de promoció de la llengua, que inclouen des de trobades amb escriptors fins a l'organització de clubs de lectura passant per sortides culturals o de coneixement del municipi. El programa del Voluntariat per la llengua, per la seva banda, va assolir 190 parelles lingüístiques, 98 en format presencial i 92 de virtuals.

Pel que fa al Projecte, s'ha treballat amb la idea de poder recuperar poc a poc la presencialitat en les activitats a partir del setembre, sempre d'acord amb les mesures sanitàries vigents en cada moment.

El Consell del CNL de Sabadell, està format pels representants polítics de les poblacions de Sabadell, Santa Perpètua de Mogoda, Palau-solità i Plegamans, Castellar del Vallès, Sant Quirze del Vallès i Polinyà, un representant de la Secretaria de Política Lingüística, un del Departament d'Educació, la direcció del Centre i dos representants del treballadors, i es reuneix ordinàriament dues vegades a l'any.

Vols compartir aquesta notícia?