El Consorci per a la Normalització Lingüística celebra el Dia Internacional del Joc amb el lliurament de premis del concurs JOCen10

Oci i consum > I tu, jugues en català? > Dia Internacional del Joc

  • JOCen10 és el primer concurs de tutorials de jocs de taula en català

  • Carles Palanca, Joel Garcia i Lara Companys són els guanyadors de la primera edició del JOCen10

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) tanca la primera edició del JOCen10, el concurs de tutorials de jocs de taula en català, amb un acte de lliurament de premis en format virtual, emès per les xarxes aquest divendres 28 de maig, amb motiu del Dia Internacional del Joc.

L'acte, presentat i conduït per la youtubera Juliana Canet, ha comptat amb la intervenció d'Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística i presidenta del CPNL, que ha destacat el paper de la llengua catalana, com a fil conductor de les relacions en el sector de l'oci i el joc, i ha posat en relleu la importància de les empreses que contribueixen a ampliar l'oferta de jocs en català.

Clàudia Rius, periodista cultural i creadora de continguts audiovisuals, i Long Li Xue, youtuber, ambdós membres del jurat del concurs, han intervingut destacant la importància de poder fer qualsevol activitat en català amb plena normalitat i reivindicant el valor de la creació de continguts digitals en català.

El primer premi -que consisteix en un IPad, un val d'Abacus de 50 € i un lot de jocs en català- s'ha atorgat a Carles Palanca, que ha presentat un tutorial del joc Zoom in Barcelona, de l'editorial Cucafera Games. El joc de taula consisteix a viatjar per tot Barcelona per aconseguir la millor fotografia de la ciutat. Carles Palanca, juntament amb Carla Rubio, tots dos del País Valencià, condueixen Casella d'Eixida (@casellaeixida), un canal de jocs de taula amb presència en diferents xarxes socials.

El segon guardó se l'ha endut Joel Garcia, conegut en el sector amb el sobrenom JowyJocs, que ha presentat un vídeo tutorial del joc Rhino Hero de l'editorial Haba, sobre la construcció d'un edifici amb cartes. El segon premi és una subscripció bàsica a Filmin.cat, un val d'Abacus de 50 € i un lot de jocs en català.

El tercer premi, que conté un val d'Abacus de 50 € i un lot de jocs en català, i que és resultat de la valoració del públic, ha estat per a Lara Companys, de la Xarxa Municipal de Ludoteques de l'Ajuntament de Lleida, amb una proposta de tutorial sobre Codi secret 13+4, també de l'editorial Haba.

La selecció del primer i el segon premi ha anat a càrrec del jurat format per Oriol Comas, expert en jocs i director del festival Dau de Barcelona; Adriana Cid, presidenta de l'Associació Ludicocultural Stronghold; Juan José Peña, propietari de la botiga Kaburi Rol & Games, i Joan Pol, tècnic d'imatge del CPNL, a més a més de Clàudia Rius i Long Li Xue.

Vols compartir aquesta notícia?