601 alumnes als cursos de català del Centre de Normalització Lingüística de Sabadell

Cursos de català

Aquesta setmana comencen els cursos de català del 3r trimestre que imparteix el CNL de Sabadell. Dels 601 inscrits, 536 ho han fet a Sabadell i la resta a les altres poblacions que conformen el CNL: Sant Quirze del Vallès, Castellar del Vallès, Santa Perpètua de la Mogoda, Palau-solità i Plegamans i Polinyà.

Uns 200 alumnes cursaran els nivells inicial i bàsic, adreçats a persones nouvingudes o que fa poc que viuen a Catalunya. A causa de la situació sanitària, l'oferta presencial es limita precisament a alguns grups inicials i de grau bàsic.

La majoria dels cursos s'ofereixen en línia. En aquesta modalitat l'alumne no està subjecte a un horari i, amb la supervisió d'un tutor, es connecta quan pot a la plataforma i segueix de forma autònoma l'aprenentatge.

Altres modalitats que s'ofereixen són la virtual, en la qual el professor imparteix la classe al grup en un horari determinat però de manera virtual; i la semivirtual, on el grup es connecta un cop per setmana en un horari determinat per rebre la classe i cada alumne completa la formació de forma autònoma connectant-se quan li convé. En aquestes modalitats s'utilitzen materials especialment elaborats per fer les classes més dinàmiques i participatives.

En alguns grups inicials i bàsics oferts amb aquestes modalitats el primer dia de classe es fa la sessió de forma presencial per explicar el funcionament del curs i dels entorns virtuals.

El CNL de Sabadell tornarà a fer proves de col·locació aquest estiu de cara al curs 21/22 amb la idea de recuperar la presencialitat en l'oferta dels cursos.

Vols compartir aquesta notícia?