#català947 La llengua catalana als municipis de Catalunya

Llengua i cultura

La Direcció General de Política Lingüística ofereix els principals indicadors demogràfics, sociolingüístics i de política lingüística disponibles de cadascun dels 947 municipis de Catalunya

És el projecte de dades obertes #català947, que permet saber quin és l'estat de la llengua catalana a nivell local. Podeu consultar el repositori aquí: llengua.gencat.cat/catala947.

L'objectiu del projecte és reforçar la cooperació amb els ens locals i el territori, i enfortir les polítiques públiques en matèria lingüística. Les fonts d'informació de les dades són les següents: el padró municipal, l'Enquesta d'usos lingüístics de la població, els índexs dels programa Ofercat, el nombre anual de certificats de català, el nombre d'inscripcions dels alumnes als cursos de català del CPNL, les inscripcions a Parla.cat, el nombre de parelles lingüístiques del Voluntariat per la llengua, el Cens lingüístic de 2011 i la distribució de la renda segons l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

A més dels ens locals, els destinataris del #català947 són els centres escolars, per a l'elaboració dels seus projectes lingüístics, els recercadors i la ciutadania, que tenen interès per conèixer la situació lingüística d'una localitat concreta, i a totes les institucions i entitats locals que treballen per la llengua i la cultura catalanes.

Més informació: https://llengua.gencat.cat/ca/detalls/noticia/catala947-llengua-catalana-municipis

Vols compartir aquesta notícia?