El Consorci per a la Normalització Lingüística commemora el Dia Internacional de la Dona amb una llista temàtica a Spotify

CPNL

  • La llista 8M conté una trentena de cançons en català

  • Actes de commemoració de diferent tipologia marcaran la diada del CPNL al territori

El Consorci per a la Normalització Lingüística commemora el Dia Internacional de la Dona posant èmfasi especial en la música en català interpretada per dones o amb temàtica reivindicativa al voltant de la dona.

Un total de 32 temes musicals protagonitzen la llista 8M del Consorci, que conté intèrprets destacades com Andrea Motis, Roba Estesa o Rosalia, entre moltes altres.

El Consorci contribueix, així, a fer més present una mostra de la important aportació professional de les dones en el sector cultural, que en ocasions s'ha vist invisibilitzada o relegada a un segon terme.

El compte CPNL a Soptify, creat el mes de febrer, ja compta amb prop de 1.300 seguidors; disposa de 17 llistes de temàtiques diverses i, en total, pot reproduir unes 900 cançons.

A banda de la nova llista dedicada al Dia Internacional de la Dona, s'hi poden trobar llistes d'estils musicals concrets, peces per acompanyar en determinats estats d'ànim o per aprofundir en la cultura i la història del país.


Actes del CPNL al territori

La diada es commemorarà també amb actes organitzats pel CPNL arreu del territori, tant en format virtual com presencial, sempre amb les mesures corresponents de protecció i seguretat per la pandèmia. En aquest sentit, destaquen les actuacions del Centre de Normalització Lingüística Montserrat, que ofereix un taller virtual de llenguatge igualitari, sobretot adreçat a persones relacionades amb l'àmbit de la llengua, la dona i la igualtat, la del CNL de Barcelona, que organitza una sessió virtual sobre l'ús del llenguatge no sexista, i la del CNL del Vallès Oriental amb una xerrada virtual sobre el paper de la dona en el tercer món, a càrrec de Joan Quintana, responsable de Mans Unides Vallès Oriental i participant del Voluntariat per la llengua (VxL) de Canovelles i Granollers.

El treball en xarxa amb altres institucions del territori fa possible, a més, la col·laboració del Consorci en altres iniciatives en el Dia Internacional de la Dona, com la penjada de cartells de Montmeló, organitzada per l'àrea de Cultura de l'Ajuntament; el concert de sardanes dels Amics de la Sardana de Santa Coloma de Gramenet, o la xerrada sobre "La figura de la dona des de l'Edat Mitjana fins a l'actualitat", a càrrec de Carme Tomàs, participant del VxL de Polinyà.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?