El Servei de Català de Santa Perpètua participa en el projecte Itinerart, Fronteres dins el teu cap

Llengua i cultura

L'Escola Municipal de les Arts (EMA) de Santa Perpètua de Mogoda va organitzar Itinerart, un espai obert a la participació de tothom per crear, reflexionar, compartir i gaudir.

En aquesta primera edició, Itinerart ha volgut ser un altaveu de la situació actual de refugiats i migrants i per això, es van programar un seguit d'activitats i propostes al voltant d'aquesta temàtica i amb la participació de persones de diferents col·lectius.

El 15 de febrer, de 10 a 20.30h, el Castell de Can Taió va ser el centre de la pluralitat i el diàleg amb propostes com un recorregut expositiu per diferents sales del Castell: instal·lacions de fotografia, plàstiques, pintura, cinema, videoart, còmic, video­jocs, restauració, creació i producció musical. Itinerart també va incloure actuacions i performance de música, dansa i teatre, accions artístiques participatives, xerrades d'ONG, presentacions i tallers de llibres infantils i visites guiades al castell.

Els alumnes del nivell Bàsic 2 del Programa de Primera Acollida van participar activament en aquest projecte, van ser els ambaixadors de l'Itinerart, protagonistes i conductors del taller participatiu: Jo soc els altres (Fronteres dins el teu cap). Aquest taller va ser el resultat d'unes sessions de treball conjuntes amb el grup de musicoteràpia de l'EMA i dinamitzades per Marta Peribáñez, artterapeuta i Joan Tomás, fotoperiodista. En aquestes sessions de treball relacionades amb l'art i la creació, els participants van descobrir i compartir experiències personals i van reflexionar sobre el procés migratori i l'acollida.

Vols compartir aquesta notícia?