Actes de cloenda de l'Any Colla de Sabadell

Llengua i cultura

Durant el 2019 s'han dut a terme 101 actes diversos relacionats amb la Colla de Sabadell. A la nostra ciutat i a altres poblacions del país, atès que l'Any Colla de Sabadell ha esdevingut també una commemoració del Govern de la Generalitat de Catalunya, liderada per la Institució de les Lletres Catalanes i amb Joan Safont de comissari.

El passat 24 de gener a les 7 de la tarda la Llar del llibre de Sabadell es va omplir de gom a gom en la presentació de l'últim llibre sobre la Colla de Sabadell, L'any que ve no l'altre, un homenatge als literats sabadellencs que el 1925 van publicar L'any que ve.

L'any que ve no l'altre ha estat una iniciativa de Rafel Sabaté, de Còmics Sabadell, i Carles Fàbregas, de La Llar del Llibre, que van demanar a autors que estimessin la Colla si volien participar en aquesta segona part, en aquest homenatge, i una cinquantena d'autors s'hi van sumar.

Antoni Dalmases, Maria Campillo i Jaume Aulet van intervenir a l'acte per parlar del llibre i del seu precedent de l'any 1925 i van apropar als assistents  la figura de Trabal i de la resta de components de la Colla.

Diumenge 26 de gener, de 12 a 2 del migdia, va tenir lloc a la plaça Marquilles i al carrer d'en Font el vermut de cloenda de l'Any. Al número 26 del carrer d'en Font hi havia hagut el Casino dels Senyors, la seu de la Colla de Sabadell. Des de diumenge hi ha una placa que ho recorda.

Hi van participar els actors sabadellencs Josep M. Roviralta i Jep Barceló, que van llegir textos de membres de la Colla; Ignasi Roda, que va cantar alguns dels romanços que ha musicat amb lletra de Joan Oliver i Francesc Trabal, i Corrandes Són Corrandes, que van amenitzar l'acte amb el seu cant improvisat.

La Comissió 100 Anys de la Colla de Sabadell, responsable de dinamitzar-ne els actes, l'han formada l'Ajuntament de Sabadell, el Centre de Normalització Lingüística, Òmnium Cultural, representants d'entitats diverses i persones a títol individual.

Vols compartir aquesta notícia?