25 anys fent bategar el català

CNL de Sabadell

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dijous, 20 de desembre de 2018

Cloenda de l’Any Fabra

Cloenda de l’Any Fabra

900 persones van omplir la Sala Gran del Teatre Nacional de Catalunya per cloure l'Any Pompeu Fabra. El fil conductor de l'espectacle van ser els anys d'exili de Pompeu Fabra i la relació que va mantenir amb altres escriptors i exiliats. El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, va presidir aquest acte, acompanyat de la consellera de Cultura, Laura Borràs, la presidenta del CPNL, Ester Franquesa, i el comissari de l'Any Pompeu Fabra, Jordi Ginebra. 

Per a Ginebra, la valoració de l'Any Fabra és positiva, "crec que ens ha donat força per continuar treballant perquè la llengua catalana sigui cada vegada més el signe visible de la cohesió de la nostra societat".

Durant la cloenda també es va projectar un vídeo de balanç de la commemoració, tot i que se seguiran fent actes durant el 2019. Fins ara s'han organitzat unes 700 activitats a tot Catalunya, entre les quals destaquen les Conferències Fabra, de les quals se n'han fet 148. L'exposició "Pompeu Fabra. Una llengua completa" ha itinerat per 84 municipis i el monòleg teatralitzat "Pompeu Fabra. Jugada mestra!" s'ha representant en 44 sales de tot Catalunya. Són algunes de les activitats commemoratives de l'Any Fabra, que també inclouen col·loquis, rutes, concursos, publicacions i tot tipus de propostes.Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes