25 anys fent bategar el català

CNL de Sabadell

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dijous, 4 d'octubre de 2018

El SLC de Castellar engega una nova edició del VxL amb una conferència sobre Fabra

L'acte es va organitzar conjuntament amb l'Aula d'Extensió Universitària, entitat col·laboradora del programa de les parelles lingüístiques.

El SLC de Castellar engega una nova edició del VxL amb una conferència sobre Fabra

Un Auditori ple de gom a gom va acollir dimarts passat l'acte inaugural del nou curs de L'Aula d'Extensió Universitària de Castellar, que va servir també per donar el tret de sortida a l'edició del tardor del Voluntariat per la llengua. La sessió va arrencar amb un homenatge a tres de les sòcies més veteranes de l'entitat. 

L'acte va comptar amb la participació de l'alcalde, Ignasi Giménez, i el president de l'entitat va explicar que enguany s'ha fet una aposta per "defensar la llengua catalana, que pateix unes circumstàncies difícils". En aquest sentit, la ponència inaugural, a càrrec de David Paloma, que va tractar sobre la figura de Pompeu Fabra.

Paloma va explicar que Fabra, malgrat ser enginyer químic de formació, tenia "grans dots de lingüista" i va fer del català "una llengua útil per a tothom" i el va qualificar de "gran arquitecte de la llengua, el català més important del segle  XX segons  Josep Pla".

Aquest acte s'emmarcava en els actes de commemoració de l'Any Fabra a Castellar, que continuaran a partir del dia 22 d'octubre amb una exposició al Mirador sobre la figura del mestre.Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes