25 anys fent bategar el català

CNL de Sabadell

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Divendres, 2 de març de 2018

Aigües Sabadell i el CNL col·laboraran en el foment del català com a eina d’inclusió social de persones nouvingudes

El programa Voluntariat per la llengua (VxL) es presentarà en el programa de voluntariat corporatiu d'Aigües Sabadell

Aigües Sabadell i el CNL col·laboraran  en el foment del català com a eina  d’inclusió social de persones nouvingudes

Aquest dijous, Aigües Sabadell i el Centre de Normalització Lingüística de Sabadel (CNL) han formalitzat un acord de col·laboració mitjançant el qual la companyia d'aigües es compromet a difondre i fomentar internament, entre el seu equip professional, els programes de promoció de la llengua catalana que impulsa el CNL a la ciutat. En aquest sentit, el conveni, que s'ha rubricat a la Seu Social d'Aigües Sabadell, permetrà presentar al programa de voluntariat corporatiu de la companyia iniciatives com les parelles lingüístiques, emmarcades en el programa de voluntariat per la llengua (VxL). Aquesta iniciativa consisteix en la pràctica del català a través de la conversa i es basa en la creació de parelles formades per un voluntari -que parla el català fluidament- i un aprenent, que té coneixements bàsics però vol adquirir fluïdesa. El CNL ofereix dues modalitats: presencial (les parelles assisteixen a un lloc prèviament acordat) i virtual (a través de videoconferències).

"Aquest acord ens ajuda a reforçar, encara més, la implicació social de la companyia a través del voluntariat corporatiu", ha afirmat Joan Cristià, director general d'Aigües Sabadell. D'aquesta manera, els treballadors i treballadores de la companyia podran participar, de forma voluntària i fora del seu horari de treball, en el VxL: "Es tracta d'una iniciativa amb la qual ens trobem còmodes perquè té com a principal objectiu fomentar la inclusió social de persones nouvingudes a través del coneixement de la llengua pròpia", ha explicat Cristià.

El programa VxL va néixer l'any 2003 i ja hi ha passat més de 110.000 parelles. És un programa reconegut per la Unió Europea i adoptat a l'Aran, Perpinyà, Andorra, el País Valencià, les Illes Balears, Bolzano (Itàlia) i Flandes (Bèlgica).

Pel que fa al programa de voluntariat corporatiu d'Aigües Sabadell, s'estructura en dues línies d'actuació: la mediambiental i la social. Les principals iniciatives en les quals col·laboren els voluntaris i voluntàries de la companyia d'aigües són el BiObserva (un projecte de ciència urbana consistent en la recollida d'observacions d'un grup reduït d'aus, que són un bon indicador de qualitat ambiental dels rius  Ripoll i Sec i l'entorn), els recaptes solidaris de roba, joguines i aliments per a les principals ONG de la ciutat, la marató de donació de sang (a favor del Banc de Sang i Teixits) i la implicació en el programa de joguines de Nadal de Creu Roja (membres de l'equip d'Aigües Sabadell col·laboren de forma voluntària en les tasques logístiques d'aquesta iniciativa), entre d'altres. Les accions que es derivin de l'acord entre el CNL i la companyia s'integraran en l'àmbit social del programa de voluntariat.

A banda dels acords que s'estableixen al conveni, Aigües Sabadell i el Consorci per a la Normalització Lingüística de Sabadell seguiran col·laborant en altres àmbits. En aquest sentit, ja s'estan programant visites a l'Aula de l'Aigua per part dels alumnes dels cursos de català i participants en el VxL o la seva assistència al cicle 'Aigua i Món', entre d'altres accions.Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes