25 anys fent bategar el català

CNL de Sabadell

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimecres, 24 de gener de 2018

Acte de presentació del llibre Ciutat de paraules. Els sabadellenquismes fil per randa, a càrrec de David Vila

Participants en el Voluntariat per la llengua reconeixen i descobreixen sabadellenquismes

Acte de presentació del llibre Ciutat de paraules. Els sabadellenquismes fil per randa, a càrrec de David Vila

El dimarts 23 de gener, a les 7 de la tarda, a l'auditori de la Biblioteca Vapor Badia, va tenir lloc la presentació del recull de sabadellenquismes recollits per David Vila i Ros i il·lustrats per l'estudi Mercurial Indigo. Vila va parlar de l'amor a les llengües, enteses com a eina d'identificació col·lectiva, de cohesió i d'integració social. Fruit d'aquest sentiment, sumat a la passió per la ciutat, va sorgir l'interès per conèixer paraules i expressions de la ciutat, recollir-les en un llibre, donar-les a conèixer i evitar que desapareguin, com a part d'identificació col·lectiva sabadellenca.

L'alcalde de la ciutat, Maties Serracant, va elogiar la tasca Vila pel fet d'emmarcar-se en la reivindicació del patrimoni sabadellenc, fer-ne prendre consciència i divulgar-lo. Ciutat de paraules recull, va dir, la diversitat i la identificació amb arrelament al nosaltres sabadellenc.

L'acte es va cloure amb l'actuació de Corrandes són corrandes, amb sabadellenquismes inclosos a versos musicats i creats al moment. En un auditori ple a vessar, els Corrandes van deixar el públic amb la boca oberta. I és que, com diu Vila, "Sabadell és Sabadell".Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes